Sagan om ringen fortsätter – Serien påbörjas igen!

Sagan om ringen fortsätter – Serien påbörjas igen!

06 juli 2020 kl. 14:07

Nya Zealand släpper på restriktionerna.

Myndigheterna i Nya Zealand går nu ut med att TV-serier och filmer får fritt fram att påbörja sin projekt igen, vilket innebär att Sagan om ringen-serien får grönt ljus.

Lord of the Rings
Foto:  AB Svensk Filmindustri.

Efter att landets myndigheter har givit sitt godkännande kan äntligen film- och serieproduktionen i de vackra Nya Zeeländska landskapen återupptas igen. Vilket innebär att arbetet på bland annat Avatar-filmerna och Amazons Sagan om ringen-serie får tillåtelse att börja igen.

Anledning till att de har godkänt film och serie-inspelningar uppges vara att regeringen nu har fått mer koll på Coronaviruset och det inte längre ska vara någon fara för folkhälsan. 

I skrivande stund är det hela 206 skådespelare och filmarbetare och 35 av deras familjemedlemmar, som blir insläppta i Nya Zealand. Men de får bara vistas i landet i högst 6 månader.

Enligt Variety finns det också stora ekonomiska fördelar med att tt produktionsbolagen kan återuppta sina arbeten. De skriver att filmproduktionerna kommer att skapa 3 000 Nya Zeeländska jobb och att staten beräknas tjäna omkring 400 miljoner dollar.

Nya Zealands finansminster, Phil Twyford säger följande:

- Vår framgång med att hantera COVID-19 ger vårt land fördelen att på ett säkert sätt kunna låta inspelningarna av film samt TV-serie påbörjas igen.

Tidigare hoppades Amazon kunna släppa "Sagan om ringen serien" i december 2021. Om så fortfarande är fallet, vet vi inte. Däremotförväntas "Avatar 2" fortfarande släppas den 17 december 2021.

För fler nyheter --> Scrolla vidare! Eller varför inte testa vårt kluriga Sagan om ringen-quiz?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL