Sagan om ringen kan bli TV-serie

"Sagan om ringen" kan bli TV-serie

Uppdaterad 02 juli 2021 kl. 18:07 | Publicerad 05 november 2017 kl. 10:11

Vill du återse "Sagan om ringen" i serie-format?

Poster till Sagan om konungens återkomst (2003). Den tredje delen i filmserien om "Sagan om Ringen"
Sagan om konungens återkomst (2003)

J. R. R. Tolkiens fantastiska romansvit "Sagan om ringen" kan nu komma till ett nytt format. Detta efter att Amazon inlett ett samarbete med Warner Bros där de tillsammans ska försöka göra en tv-serie av Tolkiens ikoniska berättelse.

Det är Variety som rapporterar att Amazon vill göra tv-serie av Sagan om ringen. Enligt rapporten ska Amazons VD Jeff Bezos vara högst involverad med Warner Bros i den pågående förhandlingen. Om det finns ett intresse av att filmatisera fler av Tolkiens många berättelser, så som Hobbit och Silmarillion är ännu oklart.

Regissören Peter Jackson hade enorm succé med sin filmadaption av Sagan om ringen-trilogin under tidigt 2000-tal. Jackson gjorde senare en adaption på Tolkiens bok The Hobbit. Något som tyvärr inte blev lika lyckat. Efter HBO:s enorma succé med fantasy-serien Game of Thrones, är det inte mer än logiskt att andra stora bolag vill försöka sig på en tv-serie inom fantasy-genren.

Vad tror du om "Sagan om ringen" som tv-serie?

Tips, om du gillar fantasy kan du spana in vår lista över de bästa fantasy-filmerna. Vi vet att det inte är särskilt lätt att hitta fler guldkorn än de givna. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL