Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sabrina tonårshäxan-reboot har funnit sin huvudperson

Sabrina tonårshäxan-reboot har funnit sin huvudperson

Fredrik Edström | Nyhet
06 januari 2018
Fredrik Edström | Nyhet
06 januari 2018

Netflix reboot verkar ta en betydligt mörkare approach

Netflix annonserade nyligen en reboot av tonårskomedi-serien Sabrina: Tonårshäxan. Dock kommer inte mycket att bli sig likt. Serien baseras på Archie Comics serietidning och ska enligt skaparna inspererats av flmer som Rosemarys Baby och Exorcisten. Som grädde på moset vet vi idag vem som har castats som Sabrina Spellman! 

Jag är väl knappast ensam om att ha haft en kraftig tonårs-crush på Melissa Joan-Harts tonårshäxa Sabrina Spellman? Komediserien sändes på TV3 och jag hade dussintals med inspelade avsnitt på diverse VHS-kasetter. Snart är det dags för en ny generation tonåringar att stifta bekantskap med häxan i Netflix reboot av serien som tycks ta en betydligt mörkare approach.

Serien beskrivs av skaparna som en mörk coming of age-historia där Sabrina ständigt brottas med sin dubbla natur med att både vara häxa och en ordinär dödlig. Vi kommer bjudas på en mustig mix av skräck, det ockulta och vardagens livspussel. Frågan på allas läppar är nu, givetvis: "vem kommer att iklä sig rollen som Sabrina?" Idag har vi svaret!

Kiernan Shipka (Mad Men) har fått den stora äran att iklä sig rollen. Den nyfikna kan skåda en bild på skådespelaren har nedan:

Netflix har beställt 20 episoder av serien som kommer att spänna över två säsonger. Premiärdatum är i dagsläget okänt men en säker chansning är nästa år.

Är du sugen på denna moderna tolkning av Sabrina?