Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Vad Harry Potter stjärnorna sysslar med idag

Vad Harry Potter stjärnorna sysslar med idag

Kristian Andersson | Nyhet
04 maj 2019
Kristian Andersson | Nyhet
04 maj 2019

Kolla in hur Harry Potter-skådespelarna ser ut idag.

Ta reda på vad de olika skådespelarna i de världsberömda Harry Potter-filmerna sysslar med nu för tiden.

Det har nu gått över åtta år sedan vi fick se den allra sista Harry Potter-filmen Dödsrelikerna del 2. Många av skådespelarna är fortfarande kvar i filmbranschen medan andra ägnar sig åt helt andra saker. Vi kan också se hur de ändrats med tiden. Jag har räknat bort Rupert Grint, Daniel Radcliffe och Emma Watson eftersom de flesta är uppdaterade om deras karriärer.

Här kommer Harry Potter-gänget!

Joshua Herdman – Gregory Goyle

I Harry Potter-filmerna var han Draco Malfoys side-kick, idag sysslar han med MMA.

Evanna Lynch – Luna Lovegood

När Lynch var yngre led hon av anorexia, hon hade ett mycket stort intresse för Harry Potter böckerna och skrev därför in till J. K. Rowling och frågade om hon kunde få en roll i filmen, vilket hon också fick så fort hon blev av med sin sjukdom. Hon är fortfarande skådespelare och har medverkat i fem filmer.

Harry Melling – Dudley

Melling är fortfarande skådespelare och vi fick senast se honom i The Ballad of Buster Scruggs. När han spelade in den sista Harry Potter film hade han förlorat så mycket i vikt att han fick bära lösmage.

Devon Murray – Seamus Finnigan

Han visste inget alls om Harry Potter-böckerna då han provfilmade för rollen, men det gick ju bra ändå. Idag jobbar Devon Murray mycket med hästar och äger själv sex stycken.

Bonnie Wright – Ginny Weasley

Är fortfarande skådespelare och har nu medverkat i 13 filmer utöver Harry Potter-filmerna.

James och Oliver Phelps – Fred och George Weasley

Innan det var bestämt att bröderna skulle få vara med i Harry Potter-filmerna fick de provfilma sex gånger. Idag syns de inte till i media mera, det är nog större chans att du hittar dem på golfbanan.

Stanislav Yanevski – Viktor Krum

Yanevski introducerades i den fjärde filmen, och det var en svår roll att knipa eftersom 600 andra hade sökt. Han är fortfarande skådespelare men medverkar inte i mycket.

Sean Biggerstaff – Oliver Wood

I Harry Potter filmerna spelar han Gryffindors teamledare i Quidditch. Han är fortfarande skådespelare och medverkade i en film tillsammans med Alan Rickman vid namn The Winter Guest.

Luke Youngblood – Quidditch-kommentatorn

Idag är skådespelaren 32 år gammal och fortsätter göra roller i diverse filmer. Han är också aktiv i teatervärlden.

Hugh Mitchell – Colin Creevey

Skådespelaren fanns alltid där med sin kamera när det hände något. Idag har han medverkat i 16 filmer. Just nu jobbar han på att bli professionell fotograf.

Matthew Lewis – Neville Longbottom

Hans mamma fick vänta på honom i hela fem timmar under audition men det var väl värd väntan eftersom han fick rollen som Neville, som växte sig till att bli en av nyckelpersonerna i filmerna. Under de tio åren han medverkat fick han bära löständer och dräkt för att göra honom kraftigare. Matthew Lewis är fortfarande skådespelare och har nyligen gift sig med Angela Jones.

Tom Felton – Draco Malfoy

Draco Malfoy är Harry Potters ärkefiende som följer i sin fars fotspår för att utrota alla smutsblod i trollkarlsvärlden. Under inspelningarna blev Tom Felton mycket god vän med Daniel Radcliffe och Rupert Grint. Idag jobbar han som skådespelare och artist.

Hur ofta brukar du se Harry Potter filmerna? Har du någon favoritkaraktär?