Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fast and the Furious

Så många svenskar såg F9 i helgen

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 juli 2021

Slår pandemirekord

I helgen var det premiär för Fast & Furious 9. Svenskarna flockades till landets biografer och bevisade att film fortfarande gör sig bäst på bio.

Intresset för biofilm har varit vida omdiskuterat de senaste åren och under pandemin har biograferna haft det svårare än någonsin.

Efter att regeringens restriktioner lättades var det dags för den första riktigt stora pangpremiären sedan julen 2019, då Frost 2 lockade till sig landets barnfamiljer.

Nu i helgen släpptes nämligen F9, det nionde kapitlet i filmserien som firar 20-årsjubileum. En filmserie som har dragit in över 5 miljarder dollar världen över under de senaste åren.

Fast and the Furious 9
Fast and the Furious 9 går nu på bio. Foto: UIP.

Sedan pandemin startade är F9 den mest framgångsrika filmen på bio. Under premiärhelgen sågs den av 62 424 svenskar och intresset har varit lika stort internationellt. Bara i Kanada och USA har man under premiärhelgen sålt biobiljetter för 594 miljoner kronor.

– Vi är oerhört glada att så många sett Fast & Furious 9 under första öppningshelgen. Det bevisar att bio är tillbaka och att publiken tycker att det är tryggt att gå på bio igen. Fast & Furious 9 är redan sommarens stora biofilm och visas på biodukar över hela landet. Filmen kommer till sin rätt i de stora salongerna för en stor publik, säger Zoran Slavic, VD för UIP Sverige.

Sedan den 1 juli är det tillåtet att ha 300 personer i publiken i de svenska biograferna. Här hittar du vilka som är de mest populära biofilmerna just nu.

NÄSTA ARTIKEL