Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Så många har sett Stranger Things säsong 2

Kristian Andersson | Nyhet
04 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
04 november 2017

Rapporter tyder på att streamingbolaget Netflix har nått nya höjder med "Stranger Things säsong 2".

Netflix har som princip att hålla inne på hur många tittare deras utbud har och många undrar hur siffrorna verkligen ser ut. Nu har företaget "Nielsen" publicerat ett estimat på att 15.8 miljoner tittare i USA har tagit del av "Stranger Things säsong 2".

Med den Stephen King och Steven Spielberg-doftande skräckserien Stranger Things har Netflix nått nya höjder. Seriens mys-rysliga atmosfär har slagit stort på en global marknad och många är nyfikna på hur som faktiskt tittar på serien. Nu har marknadsanalys-företaget "Nielsen" offentliggjort en rapport där de menar att närmare 15.8 miljoner amerikaner tog del av Stranger Things säsong 2 under de tre första dagarna avsnitten blev tillgängliga.

Vidare hävdar Nielsen att över 360 000 tittare svepte hela säsongen på premiärdagen. Vi kan jämföra detta med att den åttonde säsongen av HBO:s succéserie The Walking Dead hade 15 miljoner tittare de första dagarna. De faktiska tittarsiffrorna lär dock vara betydligt högre då Nielsen enbart mäter trafik från TV-apparater och inte datorer, telefoner eller plattor.

Sett till hur hemliga Netflix är med sina tittarsiffror kommer de förmodligen att dementera Nielsens data. Men en sak är säker, serien fortsätter att vara en succé och detta vet vi om Stranger Things säsong 3.

Har du också sett Stranger Things säsong 2 och i så fall vad tyckte du? Vi på Filmtopp gillade seriens fortsättning och gav den högt betyg.