Cast Away

Så höll Tom Hanks på att dö under inspelningen av “Cast Away“

Ivar Sandberg
15 april 2024 kl. 15:04

Inspelningen sköts upp i flera veckor

Amerikansk media rapporterar om hur Tom Hanks nästan kom att få en livshotande blodförgiftning under inspelningen av klassikern "Cast Away".

Efter att regissören Robert Zemeckis och hans kollega Tom Hanks hade jobbat med varandra på den älskade klassikern Forest Gump (1994) beslutade de sig för att göra en ny film, Cast Away (2000). Även den är i dag en väldigt hyllad sådan och som drar inspiration från Robinson Crusoe (1719). Filmen handlar om Chuck Noland, spelad av Hanks, som jobbar för FedEx. När han åker i ett av deras plan kraschar det och han blir strandsatt på en öde ö där han tvingas överleva själv i flera år på väldigt lite mat. 

Foto: DreamWorks Pictures.

Fyra månaders uppehåll så att Hanks kunde tappa vikt

Den pyttelilla mängden mat som Hanks karaktär kunde äta ledde till att han blev smal i filmen, och därför behövde även skådespelaren själv tappa vikt. Under inspelningen fick han fyra månaders paus på sig medan Zemeckis spelade in en annan film med Harrison Ford, What Lies Beneath (2000). Därefter skulle resten av inspelningen tas i mål, efter hans viktminskning.

Tom Hanks var nära döden

Tidningen Collider rapporterar om att Tom Hanks under inspelningen av Cast Away fick ett taskigt sår på sitt ben, som med tiden bara blev värre och värre. När han till sist träffade en läkare fick han veta att såret hade blivit ordentligt infekterat och att han inte kunde fortsätta sitt arbete. Om infektionen inte gick ned fanns det stor risk att få blodförgiftning, så utöver de fyra månaderna som man tog ett uppehåll på var de tvungna att ta ytterligare en paus som den gången sköt upp inspelningen med tre veckor.

Se filmen här: Cast Away (2000)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL