Så försökte Ryan Gosling få sitt ex Rachel McAdams sparkad från “Dagboken“

Så försökte Ryan Gosling få sitt ex Rachel McAdams sparkad från “Dagboken“

Uppdaterad 25 mars 2024 kl. 07:36 | Publicerad 04 juli 2023 kl. 20:00

Storbråk och skrik präglade inspelningen av klassikern

Ryan Gosling, som nu är aktuell med "Barbie" där han spelar mot Margot Robie, slog igenom med “Dagboken”. Det har dock visat sig att stämningen under inspelningen av den numera klassiska kärleksfilmen var allt annat än fridfull då han ville få sin motspelerska, och senare ex-flickvän, Rachel McAdams sparkad.

Ryan Gosling är just nu aktuell med Oscarsbelönade filmen Barbie, som hade premiär i juli 2023, där han spelar rollen som Ken mot Margot Robbie i titelrollen. Med filmer som La La Land, The Nice Guys, Blade Runner 2049 och Drive har han länge varit en av de mest framgångsrika skådespelarna i Hollywood. Men redan innan någon av dem gjordes fick han sitt genombrott för rollen som den passionerade mannen Noah i Dagboken. Även om filmen fick ett blandat mottagande när den släpptes 2004 rankas den idag som en av de bästa romantiska filmer som gjorts.

Men trots framgångarna har det efterhand har det visat sig att den romantiska stämningen och kemin som fanns mellan motspelarna Ryan Gosling och Rachel McAdams i filmen inte alls var en återspegling av hur det var på inspelningen. Paret dejtade och blev tillsammans 2005 efter att filmen kom ut, men gjorde slut två år senare. Till tidningen GQ har Gosling sagt att han är tacksam för filmen Dagboken då den introducerade honom till en av hans livs största kärlekar, men innan dess avskydde han och McAdams att arbeta med varandra. 

Så försökte Ryan Gosling få flickvännen Rachel McAdams sparkad från Dagboken
Rachel McAdams och Ryan Gosling. Foto: AB Svensk Filmindustri.

Regissören berättar hur Ryan Gosling försökte få kollegan och exet Rachel McAdams sparkad från "Dagboken"

Filmens regissör Nick Cassavetes berättade för VH1 i en intervju att Ryan Gosling och Rachel McAdams verkligen inte kunde hålla sams en enda dag under inspelningen. 

– Ryan kom till mig, det var etthundrafemtio personer runt omkring. Han tar mig åt sidan innan han ska spela in en scen med Rachel och frågar om jag kan få bort henne därifrån och ta in en ny skådespelerska som kunde agera mot honom. Han sa till mig att "Jag kan inte. Jag kan inte göra det med henne. Jag får inte ut någonting av det här", berättar regissören Cassavetes. 

Det uppdagades att McAdams kände likadant för sin motspelare och regissören tog då med de båda till en terapisession tillsammans med producenterna för att försöka reda ut problemen de hade med varandra. Cassavetes berättar vidare om hur detta slutade i ett storbråk där skådespelarna inte gjorde annat än skrek på varandra, vilket fick regissören att lämna rummet. 

 – Jag gick ut och rökte en cigarett. Sen kom alla ut och hade bestämt sig för att göra klart filmen utan mer bråk, säger Cassavetes till VH1, även om inspelningen sedan inte var helt bekymmersfri. 

Sen dess verkar dock skådespelarna och ex-paret ha löst sina diverse problem med varandra eftersom Gosling höjde sin ex-flickvän och deras relation till skyarna efter deras uppbrott 2007. Rachel McAdams är heller inte främmande för att arbeta med sin forna pojkvän igen. 

– Jag hade älskat att arbeta med Ryan igen, svarade hon i en intervju med Yahoo 2016 när hon fick frågan om hon kunde tänka sig att göra ytterligare en film tillsammans med Gosling. 

Om de återförenas i en film tillsammans igen – och den gången skulle kunna hålla sams – får framtiden utvisa. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL