Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Så blev Timothée Chalamet Willy Wonka – regissören såg honom på Youtube

Så blev Timothée Chalamet Willy Wonka – regissören såg honom på Youtube

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
27 augusti 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
27 augusti 2023

Oanad talang gjorde att stjärnan slapp audition

Timothée Chalamet behövde inte gå audition-vägen för att landa rollen i kommande "Wonka", men det var inte enbart hans stjärnstatus som gjorde att han serverades rollen på ett silverfat. Regissören menar att klipp på Youtube spelade en avgörande roll i beslutet.

Häromdagen släpptes den första officiella trailer för kommande Wonka och inför julen 2023 har filmen också premiär. I huvudrollen som den ikoniska karaktären Willy Wonka ser vi Timothée Chalamet. Filmen kommer att handla om Willy Wonka som yngre och hur han banade väg för att bli den vi lärt känna honom som i Kalle och chokladfabriken.

Rollen är Chalamets första i en film som tydligt riktar sig mot en yngre publik och kontrasterar kraftigt de karaktärer han spelat i filmer som exempelvis Dune (2021), Bones and All (2022) och Unga kvinnor (2019). Trots det, och trots hård konkurrens från flera andra välkända skådespelare tilltänkta för rollen, landade Timothée Chalamet uppdraget – helt utan någon audition.

Så blev Timothée Chalamet Willy Wonka – regissören såg honom på Youtube

Innan Timothée Chalamet presenterades som klar för rollen som Willy Wonka var många andra kända namn aktuella för rollen. Det rapporterades att Warner Bros. övervägde bland andra Ryan Gosling, Donald Glover och Ezra Miller, men i slutändan var det istället Chalamet som erbjöds uppdraget, utan att behöva provspela för rollen.

Med tanke på att Chalamet tidigare spelat roller som skiljer sig rejält från den som Willy Wonka var beslutet aningen överraskande, men regissören Paul King menar i en intervju med Rolling Stone att han var säker på att stjärnskottet hade vad som krävdes för rollen. Han hade nämligen sett på Youtube att Chalamet hade vad som krävdes för en skruvad musikalfilm.

– Han var den enda personen jag hade i åtanke som kunde göra det, förklarar King. Men eftersom han är Timothée Chalamet och hans liv är så absurt finns hans high school-pjäser på Youtube med hundratusentals visningar. Så jag visste av att vara ett fan av Timmy Chalamet att han kunde sjunga och dansa riktigt bra.

Trots att King hade koll på Chalamets musikaliska talanger säger han också att han ändå blev överraskad av hur bra han faktiskt var.

Här kan du sett ett av high school-klippen på Timothée Chalamet:

"Wonka" har biopremiär inför julen 2023.

NÄSTA ARTIKEL