Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Rysarserien 12:13 får snart premiär på SVT Play

Rysarserien 12:13 kommer snart till SVT Play

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 augusti 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 augusti 2020

Elever hittar mystisk telefon i skolmatsalen.

Torsdag 6 augusti är det premiär för en ny rysarserie för unga i 42 avsnitt.

12:13 på SVT
Foto: SVT.

Vi följer Mårten, Maya, Irma och Alex som går i årskurs 6. De hittar en gömd mobiltelefon i skolans matsal när de är veckans torkvakter. Mobiltelefonen visar sig vara den som står bakom det mystiska konto alla på skolan pratar om. Ett konto som i perioder – klockan 12.13, mitt under matrasten – publicerar ett anonymt, smygtaget foto på någon i årskurs 6. Men telefonen innehåller inte bara kontot, utan även opublicerade bilder på de fyra som hittar den. Bilder de under inga omständigheter vill ska komma ut. Tillsammans måste de i hemlighet samarbeta för att sätta stopp för kontot. Samtidigt blir mobiltelefonen allt mer aktiv. Att inneha mobiltelefonen kan vara en välsignelse, men också en förbannelse – om du inte följer dess instruktioner...

En idé av David Wramneby, som också är huvudmanusförfattare. Han har utvecklat idén efter ett digert researcharbete med 12-åringar. Regissörer är David Wramneby och Linnea Roxheim (Portkod).

I rollerna ser vi Theodor Westrin, Ayumi Miyaki Höglund, Julie Erlandsson Sedlar, Noah Johansson Khadraoui med flera. Producerat för SVT av Northern Fable AB.

Serien "12:13" har premiär torsdag 6 augusti kl 02.00 i SVT Play.

NÄSTA ARTIKEL