Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ryktet nedskjutet – Jokern kommer inte möta Batman

Ryktet nedskjutet – "Jokern kommer inte möta Batman"

Axel Diedrichs | Nyhet
11 september 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
11 september 2019

Vi kommer inte att få se Joaquin Phoenix Joker möta Robert Pattinsons Batman.

Todd Phillips, regissören bakom den nya Joker-filmen, skjuter ned alla rykten om att Joaquin Phoenix version av Jokern skulle vara med i "The Batman" med Robert Pattinson.

Hajpen är lagom stor kring Jokern som hyllas till skyarna, inte minst av flera internationella kritiker som anser att den är ett mästerverk. Nu hoppas fansen på att få se mer av Joaquin Phoenix tolkning av Jokern, redan i Matt Reeves kommande The Batman där Robert Pattinson har titelrollen. Men så blir inte fallet, menar Jokern-regissören Todd Phillips som direkt sköt ned sådana rykten på Torontos Filmfestival:

– Nej. Definitivt inte.

Phillips fyller på med att han tror vi snart får se någon annan sporträtt av Jokern på bioduken:

– Märkligt nog verkar serietidningar vara staternas Shakespeare, och det finns många versioner av Hamlet. Jag är säker på att vi kommer att få se många fler Jokrar.

I en tidigare intervju med Total Film berättar Phillips att han mycket väl kan tänka sig att göra en uppföljare på Jokern:

– Jag skulle göra vilket projekt som helst med Joaquin Phoenix, alla dagar i veckan. Det finns ingen som honom. Så ifall han skulle vara villig att göra en fortsättning, om folk dyker upp och ser den här filmen och om Warner Bros. ber oss göra en till... då kan nog jag och Joaquin hitta på något coolt.

"Jokern" har biopremiär 4 oktober. Därefter får du avgöra ifall du vill se Phoenix versionen av Jokern kliva in i Robert Pattinsons Batman-universum.

NÄSTA ARTIKEL