Nu på bio

Det senaste på biofronten!

RYKTE: Hon får första rollen i Sagan om ringen-serien

RYKTE: Hon får första rollen i Sagan om ringen-serien

Eric Diedrichs | Nyhet
23 juli 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
23 juli 2019

Amazon sägs a tagit sitt första rollbesättningsbeslut.

Amazon skall göra en TV-serie av J.R.R. Tolkiens klassiska fantasyvärld. Nu rapporterar flera medier att den australiensiska skådespelerskan Markella Kavenagh är klar för en roll, men än så länge vet vi väldigt lite om hennes karaktär.

Hösten 2017 kunde vi rapportera att Amazon planerar att ge sig in i det eskalerande streamingkriget med laddade kanoner. De ämnar nämligen att förvandla den brittiske författaren J.R.R. Tolkiens Sagan om ringen-universum till världens dyraste TV-serie.

Serien förväntas bli fem säsonger lång och skall utspelas innan brödraskapet, med hobbiten Frodo i spetsen, beger sig ut för att förstöra den mytomspunna härskarringen. Närmare bestämt verkar den utspelas under "den andra tidsåldern", vilket är samma era som när maktens ringar först tillverkades.

Markella Kavenagh först att få grönt ljus.

Nu rapporterar Variety att den australiensiska skådespelerskan Markella Kavenagh skall vara klar för en roll i serien, även om detta ännu inte är officiellt bekräftat. Vem hon kommer att spela vet vi ännu inte, men det viskas om att hon skall spela en karaktär vid namn Tyra.

Markella Kavenagh är en relativt ny skådespelerska med blott tre släppta produktioner på sitt CV. Dessa är Romper Stomper (serien), Panic at Hanging Rock och The Cry.

Vilka skådespelare vill du se i Sagan om ringen-serien?