Nu på bio

Det senaste på biofronten!

RYKTE: Filmversionen av Call of Duty spelas snart in

RYKTE: Filmversionen av Call of Duty spelas snart in

Kristian Andersson | Nyhet
30 oktober 2018
Kristian Andersson | Nyhet
30 oktober 2018

Det har länge snackats om att den populära spelserien "Call of Duty" ska bli film. Nu verkar det bli av.

Efter år av väntan sägs det nu att inspelningen av den planerade filmversionen av spelserien ”Call of Duty” snart kommer igång.

Anledningen till att vi nu tror att Call of Duty-filmen kommer till skott är att manusförfattaren Kieran Fitzgerald, som tidigare har jobbat på filmer som Snowden och Wormwood, arbetar friskt med ett manus.

YouTube kanalen Discussing Film har pratat med Fitzgerald där han bekräftar att filmen troligtvis kommer att börja spelas in till våren och att den italienske filmskaparen Stefano Sollima, som bland annat har gjort filmen Sicario: Day of the Soldado, ansvarar för regin. Fitzgerald berättar också att de första mötena kring filmen redan är avklarade och att filmen släpps någon gång under 2020 och 2021.

Producenterna Stacey Sher, Nick van Dyk och Bobby Kotick ligger bakom projektet men inget filmbolag har köpt upp rättigheterna ännu. Men sett till att spelserien redan har sålts i över 250 miljoner exemplar världen över, dröjer det nog inte länge innan ett bolag nappar.

Tror du att det populära spelet blir film?