Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Alien

RYKTE: Disney planerar Alien-universum

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 mars 2021

I Disneys värld kan ingen höra dig skrika?

Ridley Scotts klassiska skräckfilmsserie "Alien" har redan rullat i sex officiella filmer och ynglat av sig i ett gäng spinoffs. Trots detta ryktas det nu om att Disney planerar ett helt filmuniversum för Xenomorphen.

Ridley Scott håller nu på att utveckla en ny Alien-TV-serie för plattformen Hulu, som numera ägs av Disney. Därtill har Scott tidigare gått ut med att han även planerar en tredje prequelfilm.

Enligt We Got This Coverd kan det dock handla om en mycket större helhetsbild än så. Deras insiderkälla Daniel Richtman menar nämligen att Disney håller på att utveckla ett helt cinematiskt universum för Alien-franschisen.

Enligt Richtman finns det ett helt bombardemang av Alien-relaterade projekt som sägs att vara under arbete. Vidare menar han att Disney, vid flera tillfällen, har diskuterat att göra 1) en miniserie baserad på Alien vs. Predator-filmerna, 2) en ny Disney+ serie, 3) ett nytt äventyr med hjälp av James Cameron, som regisserade Aliens, 4) ett ytterligare Ridley Scott-projekt som ska handla om en ung Ripley. Därtill ska Neill Blomkamps Alien 5 vara under diskussion igen.

Disney själva har inte bekräftat något av detta ännu.

MER LÄSNING: Alien-filmerna rankade från sämst till bäst!

NÄSTA ARTIKEL