Margot Robbies ord om Ryan Gosling i Barbie: "Bästa versionen av honom någonsin"

Ryan Gosling kritiserar Oscarsgalan – efter uteblivna nomineringar till Barbie

Axel Diedrichs
24 januari 2024 kl. 10:01

De åtta nomineringarna är inte tillräckliga enligt skådespelaren

Ryan Gosling är Oscarsnominerad för sin roll som Ken i "Barbie", men tycker att både Margot Robbie och Greta Gerwig borde ha fått nomineringar.

Under tisdagen släppte Oscarsgalan sina nomineringar och det blev stor succé för fjolårets mest sensationella biofilmer Barbie och Oppenheimer, som båda två fick en rad nomineringar. Medan Oppenheimer nominerades i makalösa tretton kategorier nominerades Barbie i starka åtta, vilket ska understrykas är en unik bedrift för en komedi. Skådespelaren Ryan Gosling är trots succén – och sin egen nominering i kategorin bästa manliga biroll – inte nöjd. Han anser att Greta Gerwig borde ha nominerats för bästa regi och Margot Robbie för bästa kvinnliga huvudroll.

Ryan Gosling kritiserar Oscarsgalan – efter uteblivna nomineringar till Barbie
Ryan Gosling och Margot Robbie i "Barbie. Foto: Warner Bros.

"Att säga att jag är besviken vore en underdrift"

Ryan Gosling har en hel del att säga om att varken Greta Gerwig eller Margot Robbie blivit nominerade i sina huvudkategorier inför Oscarsgalan. 

– Men det finns ingen Ken utan Barbie, och det finns ingen Barbie-film utan Greta Gerwig och Margot Robbie, de två personerna mest ansvariga för denna historiskt betydelsefulla och globalt hyllade film. Ingen skulle kunna få ett erkännande för filmen om det inte vore för deras talang, uthållighet och genialitet, säger han till Deadline och fortsätter:

– Att säga att jag är besviken över att de inte är nominerade i sina respektive kategorier vore en underdrift.

Men helt utan nomineringar står de inte. Greta Gerwig är tillsammans med maken Noah Baumbach nominerad för bästa manus och Margot Robbie, som även är filmens producent, kan vinna en Oscar för Bästa film.

Årets upplaga av Oscarsgalan hålls den 10 mars. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL