Russell Crowes vackra hyllning till Sinéad O'Connor: "en hjälte"

Russell Crowes vackra hyllning till Sinéad O'Connor: "en hjälte"

Filmtopp
28 juli 2023 kl. 10:07

Gladiator-stjärnan delar med sig till sina följare

Nyligen nåddes vi av beskedet om Sinéad O'Connors död. Internet svämmar över med hyllningar till den älskade sångerskan. En av dem som delar med sig av sin beundran för O'Connor är Russell Crowe, som kallar henne för en av sina "hjältar".

Under gårdagen hyllade Oscarsvinnaren Rusell Crowe den bortgångna sångerskan Sinéad O'Connor på sin X-kanal (tidigare Twitter). I fem stycken inlägg berättar han om när han senast träffade sångerskan och säger att hon var en av hans "hjältar". 

Enligt Crowe var det på en irländsk pub deras vägar korsades under fjolåret och att Sinéad drack te. De ska ha pratat obehindrat om amerikansk och irländsk politik.

Russell Crowes hyllning till Sinéad O'Connor: "en hjälte"

Nu spelas Gladiator 2 in

Russell Crowe började skådespela i slutet av 80-talet men det var först 2000 som han fick sitt riktigt stora genombrott, och det med Ridley Scotts actiondrama Gladiator, i vilken han spelade Maxmius – en general som efter ett gigantiskt nederlag måste slåss för sin frihet som gladiator.

Filmen blev en global dundersuccé och belönades med fem stycken Oscars, varav Russell Crowe vann för bästa skådespelare. Nu, 23 år senare, håller en uppföljare på att spelas in på Malta.

Om Russell Crowe är involverad i produktionen på något vis är i dagsläget inte känt, däremot vet vi att vår svenska stjärna, Alexander Karim, kommer att utrustas med svärd och sandaler.

Alexander Karim klar för Gladiator 2: "Anledningen till att jag är skådespelare"
Alexander Karim går nu i Russell Crowes fotspår.

Alexander Karim spelar mot en av sina hjältar

I ett SMS till Filmtopps Eric Diedrichs delar Alexander Karim med sig om sin entusiasm över sin roll i Gladiator 2 – och att han snart får samarbeta med en av sina hjältar, Denzel Washington.

"Jag hade en bild på Denzel Washington på väggen som 15-åring," skriver Karim till Filmtopp. "I dag har jag fortfarande en bild på honom på hedersplats i vardagsrummet. Han är anledningen till att jag är skådespelare. Nu ska jag få dela skärmen med honom. Magi."

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL