Russell Brands backas av sina följare efter våldtäktsanklagelserna

Russell Brand backas av sina följare efter våldtäktsanklagelserna

Axel Diedrichs
17 september 2023 kl. 11:00

Uppmuntras till att vara stark

Den 48-årige komikern och skådespelaren Russell Brand för våldtäkter, sexuella övergrepp och misshandel av flera kvinnor. I kommentarsfältet under en försvarsvideo backas han nu av tusentals följare på Youtube.

Tillsammans med Channel 4 avslöjar tidningen The Times att Russell Brand, känd från filmer som Get Him to the Greek och Forgetting Sarah Marshall, blivit anklagad för flera allvarliga brott på fyra kvinnor. Det rör sig om sexuella övergrepp, psykisk misshandel och våldtäkt. Brotten ska ha ägt rum mellan åren 2006-2013 när han var som mest aktiv i sin skådespelarkarriär och enligt eget utsago "som mest promiskuös".

Redan innan nyheten om anklagelserna blev känd var Brand snabb på att neka alla anklagelser som han visste skulle bli kända och försvara sig själv i en video som han släppt på Youtube. I den hävdar han bestämt att det är en samordnad attack av kvinnorna i fråga.

Russell Brand backas av sina följare efter våldtäktsanklagelserna
Skrämdump från Russell Brands Youtube-kanal.

Russell Brand backas av sina följare efter våldtäktsanklagelserna

I den granskning som gjorts av de olika fallen har man hittat en läkarjournal där det stå att ena kvinnan behandlades på en mottagning för sexualbrottsoffer i Los Angeles samma dag som den påstådda våldtäkten skulle ha skett. Man har även tagit fram en SMS-konversation där hon säger åt Brand att respektera ett nej. Han ska då ha bett henne om ursäkt.

Russell Brand medger att han under åren som brotten ska ha ägt rum att han var som mest lösaktig, men står fast bestämd vid att alla de sexuella relationer som han haft har skett i samtycke. I sin försvarsvideo säger han bland annat följande: 

– Mitt i denna litani av häpnadsväckande, ganska barocka attacker, finns några mycket allvarliga anklagelser som jag absolut tillbakavisar.

Nu flödar kommentarsfältet över med följare som backar honom och säger att de står vid hans sida, samtidigt som de uppmuntrar honom till att vara stark genom processen.

Se Russell Brands försvarsvideo på YouTube här:

Möts av mer motstånd på Instagram

Samma video delade Russell Brand på sitt Instagram-konto. Där går det enklare att urskilja delade åsikter bland följarna. Många menar att man ska tro på offren och att de stöttande kommentarerna är "vidriga". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL