Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ruben Fleischer om sin inspiration till Venom

Ruben Fleischer om sin inspiration till Venom

Kristian Andersson | Nyhet
17 juni 2018
Kristian Andersson | Nyhet
17 juni 2018

Regissören bakom "Venom" nämner filmer och filmskapare som influerat hans och Tom Hardys upplaga av antihjälten.

Filmskaparen Ruben Fleischer har berättat för bland annat Empire om hur han skapade Marvels antihjälte Venom. En roll som kommer spelas av ingen mindre än Tom Hardy, vi har bland annat sett honom som antagonist i bland annat The Dark Knight Rises från 2012 där han spelade Bane. Hardy tar på sig båda rollerna som Venom och Eddie Brock.

Fleischer avslöjade en hel del om vart han hittar den mörka inspirationen. Hans film skiljer sig ganska radikalt från Marvels tidigare filmer och vi kan förbereda oss på att inte se en skymt av Spider-Man.

Fleischer berättar följande:

Du kan inte säga att det finns många hjältar som Venom, i Marvels universum är han unik. Till skillnad från de flesta superhjältar som blir bitna av en spindel eller skapar sin egen batsuit, är Venom en kombination av två människor som skapar en tredje. 

Bland mina inspirationer fanns John Carpenter, David Cronenbreg, till och med "En amerikansk varulv i London". Det här känns väldigt mycket som Venoms film, en introduktion av karaktären. Hur det kommer att se ut med framtida filmer kan jag inte svara på. 

 

Fleischer är också nöjd med Hardys hårda arbete som på ett bra sätt gestaltar hans två olika personligheter, Venom och Eddie Brock:

Tom är så otroligt underhållande att titta på. Dualism är uppenbarligen något som fascinerar honom, så när du kollar hur han spelar mot sig själv är det riktigt imponerande; bara hur han kan trolla fram en helt annan version av han själv. Det är ett tour de force-framträdande. 

Venom har premiär den 5 oktober 2018. Här kan du se den senaste trailern!

Är du sugen på en ny antihjälte?

NÄSTA ARTIKEL