Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Roy Anderssons nya film Om det oändliga

Roy Anderssons nya film Om det oändliga

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
22 september 2018
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
22 september 2018

I Roy Anderssons kommande film “Om det oändliga” är historiska personer i fokus.

Pär Fredriksson och Lisa Blohm i nya filmen “Om det oändliga”
Pär Fredriksson och Lisa Blohm i nya filmen “Om det oändliga”. Foto: Studio 24.

“Om det oändliga” är namnet på Roy Anderssons nya film som kommer ut 2019. Filmen innehåller en blandning av scener utspelade i nu- och dåtid och vi möter flera historiska personer, däribland fursten Ivan den förskräcklige och Adolf Hitler.

Med de mångfaldigt prisbelönta filmerna Sånger från andra våningen (2000), Du levande (2007) och den avslutande delen i levandetrilogin, En duva satt på en gren och funderade på tillvaron (2014), kommer nu Roy Anderssons nya film Om det oändliga. Till Aftonbladet berättar Roy Andersson att filmen rör sig mellan nutid och dåtid och att flera historiska personer skildras, däribland Ivan den förskräcklige och Adolf Hitler. Filmen är enligt Andersson en besläktad men fristående fortsättning på levande-filmerna. Precis som i trilogin består den nya filmen av vitt skilda scener som tillsammans skapar ett gemensamt tema för berättelsen.

Fotograf Gergely Pálos och Nicklas Nilsson, scenografiavdelningen.
Fotograf Gergely Pálos och Nicklas Nilsson, scenografiavdelningen. Foto: Studio 24.

Roy Anderssons är mycket nöjd med sin nya film och säger till Aftonbladet att filmen kommer att bli hans bästa hittills. “Denna filmen kommer att överträffa de som redan är gjorda, det kan jag säga redan nu. Jag är jättenöjd”, säger han.

Roy Anderssons kommer utan tvekan få en plats inom svensk filmhistoria. Se vår fördjupning om du är sugen på att lära dig mer om svensk filmhistoria.

Vilken är din favorit av Roy Anderssons filmer?

Océanne Texier