Formel 1-legenden Ronnie Petersons liv blir film

Formel 1-legenden Ronnie Petersons liv blir film

Eric Diedrichs
Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 09 september 2016 kl. 13:09
ANNONS
ANNONS
Foto: Teknikens värld
Foto: Teknikens värld

Biopremiär 18/8.

Sveriges mest framgångsrika Formel 1-förare någonsin, Ronnie Peterson, var arbetargrabben från Örebro som i rasande fart blev känd som ”Superswede” för miljontals fans. Paralleller kan dras till Zlatans status idag. Nu görs en dokumentärfilm om hans liv som tragiskt slutade med en våldsam krasch 1978 – och en hel värld tappade andan. Filmen, som kommer heta Superswede, har biopremiär hösten 2017 och kommer efter biofönstret att gå upp exklusivt på streamingtjänsten Viaplay under våren 2018 som en Viaplay Originalfilm.

I den laddade filmen Superswede spåras Ronnies liv från den lilla orten Almby utanför Örebro där han träffade sin älskade Barbro, till det förföriska och glamourösa jetsetlivet i Formel 1-cirkusen.

Henrik Jansson-Schweizer, filmens regissör, som bl.a ligger bakom succéerna Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Tjockare än vatten:

– Det är en fantastisk kärlekssaga. De försökte båda passa in i en värld full av pengar och kändisskap. Tillsammans gick de oskiljaktiga igenom svårigheter när Ronnie utmanade de oskrivna reglerna i racingvärlden. Den här filmen har under många år varit en dröm för mig att göra och nu är det äntligen dags.

Superswede är en gripande historia om fartens gladiatorer som berättas genom unika och tidigare ej visat material. Ett storslaget persongalleri bestående av Formel 1-legender och rivaler bidrar till att göra berättelsen om Ronnie Peterson komplett.

Mia Sohlman, filmens producent, som bl.a producerat den uppmärksammade serien Blå Ögon:

– Reaktionerna från racingvärlden har varit överväldigande och vi har nog först nu insett vilken stor stjärna Ronnie faktiskt var. Vi är också extremt glada att Ronnie och Barbros dotter Nina medverkar i projektet.

Ronnie Petersons dotter Nina Kennedy är samproducent:

– Det känns fantastiskt att få vara en del av detta projekt och att få min pappas livshistoria återberättad genom alla dessa stora legender. Det betyder oerhört mycket för mig då jag var så liten när pappa gick bort. Jag ser även fram emot att få uppleva alla platser där min far gjorde historia, säger Nina Kennedy.

Superswede kommer att distribueras på bio av NonStop Entertainment. Jakob Abrahamsson, VD NonStop Entertainment:

– Vi på NonStop Entertainment har haft stor framgångar med personcentrerade dokumentärer som Jag är Ingrid om Ingrid Bergman och Searching for Sugarman om Sixto Rodriguez och vi är nu enormt glada över att få arbeta tillsammans med Nice Drama direkt efter deras framgångar med Hundraåringen på detta enormt spännande projekt

Inspelning planeras äga rum i bland annat Örebro, Monza och London under hösten 2016

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL