Johnny Depp sägs återvända som Jack Sparrow i ”Pirates of the Caribbean 6”

Johnny Depp om rollen som förändrade hans karriär: ”Aldrig igen”

Fredrik Larsson
19 april 2024 kl. 15:04

Uttrycker dock tacksamhet för rollen och vad den gett honom

Den 60-årige Pirates of the Caribbean-stjärnan Johnny Depp har gjort oändligt många roller genom åren, men vilken var den avgörande för hans karriär?

Det är ganska säkert att många direkt tänker på den flummiga piraten Jack Sparrow när man nämner skådespelaren Johnny Depp. Man skulle kunna säga att den rollen blåste nytt liv i hans karriär. Men innan dess hade Depp gjort en massa stora roller och en av rollerna var den som gav honom en karriär över huvud taget.

Johnny Depps första filmroll

Johnny Depps första filmroll var som karaktären Glen Lantz i den numera kultförklarade filmen A Nightmare on Elm Street (1984).

Några år senare gjorde han den fantastiska rollen som Edward i Edward Scissorhands (1990). Den rollen gav honom en Golden Globe-nominering för bästa manliga huvudroll.

Det var dock en roll mellan de två filmerna som gav honom den skjuts i karriären att han gick från att spela bikaraktärer till att spela huvudroller. Men den rollen visades aldrig på bioduken, nämligen som Tom Hanson i 21 Jump Street (1987-1990).

Där spelade Depp en ung polis som utreder ungdomsrelaterade brott och det blev en rejäl brytpunkt för honom och serien fick en stor uppmärksamhet.

Johnny Depp om rollen som förändrade hans karriär: ”Aldrig igen”
Johnny Depp i serien "21 Jump Street". Foto: Fox.

“Jag skulle aldrig göra det igen, någonsin”

Sedan han slog igenom och fortsatte med filmer istället för TV-serier har han aldrig återvänt till att göra TV. I en intervju med Los Angeles Times berättar Depp om varför.

- Jag skulle aldrig göra det igen, någonsin. Det finns inte tillräckligt med pengar i Los Angeles, säger han.

Depp påpekar däremot hur tacksam han är för den rollen och det den gav honom. 2012 kom han dessutom att dyka upp som Tom Hanson i filmen 21 Jump Street med Jonah Hill och Channing Tatum.

Vilken av Johnny Depps rollprestationer är din favorit? Kommentera gärna på Filmtopps Facebooksida!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL