George Clooney,

Den usla rollen George Clooney ber om ursäkt för

Filmtopp
Uppdaterad 21 augusti 2022 kl. 09:08 | Publicerad 20 augusti 2022 kl. 20:08

Även solen har sina fläckar…

George Clooney har gång på gång charmat biopubliken som få, men det finns en film som han milt sagt har skämts för.

Genom sin medverkan i titlar som Three Kings (1999), O Brother, Where art Thou? (2000), Ocean's Eleven (2001), Good Night and Good Luck (2005), Burn After Reading (2008), Up in the Air (2009) och Gravity (2013) har tvåfaldigt Oscarsbelönade George Clooney charmat tittarna gång på gång.

Dessutom har han visat sig vara en skicklig producent och regissör med flera uppmärksammade titlar i bagaget. Senast regisserade han dramat The Tender Bar för Amazon, som fick ett fint mottagande av Filmtopps recensent.

Men trots dessa framgångar finns det en rolltolkning han till och med ber om ursäkt för. Alla som precis gissade på hans insats som Batman i Joel Schumachers notoriska kalkonfilm Batman & Robin (1997), gissade rätt.

Batman och Robin med George Clooney
George Clooney som Batman i "Batman och Robin". Det är en roll han inte kan stå för. Foto: Warner Bros.

Bad om ursäkt på Comic Con

George Clooney var dock inte den enda stjärnan som bet i det sura äpplet. Vid sin sida hade han Arnold Schwarzenegger som den kylige, oneliner-frustande skurken Mr. Freeze, Uma Thurman som Poison Ivy och Alicia Silverstone som Batgirl.

Filmen sågades sönder och samman av både publiken och kritikerkåren och avslutade den Batman-franchise som Tim Burton kickade igång 1989 med Batman. George Clooney menar själv att han "förstörde" franchisen.

På Comic Con, 2014, bad Clooney om ursäkt för att "så fruktansvärt har förstört rollen". Därefter sade han "Jag tror att efter Batman så har jag inte varit välkommen på Comic-Con på 20 år… Jag träffade precis Adam West och bad om ursäkt till honom. Förlåt för bröstvårtorna på dräkten. Freeze, Freeze, jag ber om ursäkt för det."

Batman och Robin
Det var inte särskilt mycket med Chris O'Donnells karriär efter "Batman & Robin". Foto: Warner Bros.

Hustrun får inte se filmen

Även hans fru, Amal, har kommenterat hur mycket skådespelaren hatar filmen och sin insats i den. Hon menar att han inte låter henne se den, något som Clooney halvt skämtsamt förklarar med: "Det är vissa filmer där jag bara tänker 'Jag vill att min hustru ska ha kvar lite respekt för mig'."

Att det inte har blivit några fler superhjältefilmer med George Clooney har med andra ord sin förklaring.

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL