Rojda Sekersöz ”Ruset” första svenska dramaserien på TikTok – då kommer den

Rojda Sekersöz ”Ruset” första svenska dramaserien på TikTok – då kommer den

Filmtopp
19 september 2023 kl. 16:00

Snart premiär för TikTok-serie med Sabina Ddumba

Via ett pressmeddelande har vi fått veta att det i oktober är premiär för något så ovanligt som en svensk dramaserie – på sociala medie-plattformen TikTok. Serien "Ruset" är regisserad av Rojda Sekersöz och i rollerna ser vi bland andra artisten Sabina Ddumba.

Rojda Sekersöz regisserar svensk dramaserie på TikTok

I oktober släpps första avsnittet av "Ruset" – en dramaserie om fylla, svek och kärlek regisserad av guldbaggevinnande regissören Rojda Sekersöz. Serien släpps i tio delar på TikTok och porträtterar ungas relation till alkohol, hur den påverkar relationer, beteenden och känslor.

Efter en intensiv inspelningsperiod är det snart dags för Sveriges första dramaserie på TikTok att ha premiär. I Ruset, en serie skapad av IQ för att öka medvetenheten om normer och ungas relation till alkohol, möter vi Niva som är hemligt kär i sin bästa kompis Alba. Under en stökig helg på landet måste Niva välja – ska hon avslöja sin hemlighet eller följa med de andra i jakten på ruset.

– Att unga dricker mindre var ny information för mig när vi började jobba med Ruset. Tidigare i mitt filmskapande har jag utgått från min egen erfarenhet av att vara ung men här behövde jag tänka om, säger Rojda Sekersöz som tidigare regisserat Young Royals och Dröm vidare, i pressmeddelandet. Det har stundtals varit utmanande att jobba med det här korta högkantsformatet. Men det har framför allt varit en ögonöppnare för hur drama kan skapas och paketeras på nya sätt. Det ska bli otroligt spännande att se hur det tas emot.

Sabina Ddumba medverkar i TikTok-serien Ruset

I rollerna i den unika serien syns bland andra artisten Sabina Ddumba (Alba), tillsammans med Wilma Lidén (Niva), Fabian Penje (Theo) och 19-årige debutanten Juan Carlson (Sam). Serien är skriven av syskonduon Tove och Sofie Forsman, som är två av Sveriges just nu flitigast anlitade manusförfattare. De senaste åren har de arbetat med bl.a. The Playlist (2022), Young Royals (2021–2022), One More Time (2023), Barracuda Queens (2023) och Nelly Rapp – Dödens spegel (2023).

Då har Ruset premiär på TikTok

TikTok-serien "Ruset" har premiär den 12 oktober. Serien består av tio avsnitt som släpps under tio dagar. Varje avsnitt är två till fyra minuter långt och filmat på högkant – ett format skräddarsytt för TikToks plattform.

Avsnitten släpps på https://www.tiktok.com/@iqinitiativet

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL