Robinson 2023: Sophie Sörkvist

Robinson 2023: Sophie Sörkvist

Uppdaterad kl. 12:59 | Publicerad 25 april 2023 kl. 03:00

27-åringen som ska vinna med tjejpakten

Sophie Sörkvist, 27, från Bromma är en del av det nya Lag Nord. Hon är också del av tjejpakten som tar upp majoriteten av laget. Sophie och resten av pakten har hållit ihop sedan början av tävlingen och för att hållas kvar till sammanslagningen betyder det att några tuffa beslut måste tas.

Sophie Sörkvist, 27 år från Bromma, började Robinson 2023 som en del av det unga Lag Syd. Tidigt in i tävlingen skapades en tjejpakt som Sophie blev del av tillsammans med bland annat Caroline Persson och Alva Trané i Lag Syd. Under Lag Syds vinnarserie verkade tjejpakten, och därmed Sophie, kunna ta sig enda vägen till sammanslagningen. 

Tjejpakten tar sig till lagskiftet

Under praktikveckan anslöts även forne Lag Nord-spelaren Sanna Strand sig till tjejpakten. Sophie gjorde bra ifrån sig i utmaningar var säker i tävlingen som en del av Lag Syd. Men när deltagarna trodde att det var dags för sammanslagning hände något oväntat. Istället för att slå ihop de två lagen utsågs nya lagkaptener som sedan fick välja sina egna lag. Sophie blev vald av lagkaptenen Dennis Boelius som en del av det nya Lag Nord.

Robinson 2023: Sophie Sörkvist
Foto: TV4.

Fler och fler tuffa beslut för Sophie Sörkvist

Dennis, som valde lag på magkänsla, tog också in resten av tjejpakten som då blev majoritet i det nya Lag Nord. Sophies prioritet är därför fortfarande att få tjejpakten till sammanslagning,trots de uppoffringar som måste göras. När Lag Nord förlorade en tävling och behövde gå till Öråd låg ansvaret på tjejpakten som majoritet. Efter att Oskar Hammarstedt vunnit immunitet blev det därför lagkaptenen, Dennis, som röstades ut.

Nu är Sophie lagkapten och under ödesveckan måste hon själv bestämma vem som åker ut. Det står mellan någon från pakten eller Oskar som har både styrka i tävlingar och är den bästa överlevaren i lägret. Sophie bestämde sig för att prata med alla en och en men det slutgiltiga beslutet är hennes eget.

Med en tyngd på axlarna måste Sophie Sörkvist välja vem i hennes lag som åker ut härnäst. Se det och resten av Sophies resa i “Robinson” 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL