Brev hemifrån utmaning i Robinson 2023

Robinson 2023: Deltagarna gissar sin vikt och tävlar om brev hemifrån

18 maj 2023 kl. 07:05

De som gissar rätt på sitt viktras belönas

Efter att ha kommit tillbaka från Immunitetskampen väntar en annan utmaning för deltagarna. Genom att gissa hur mycket vikt de har tappat får de chansen att vinna ett brev hemifrån.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (18 maj) avsnitt av "Robinson" 2023. Läs EJ vidare om du ännu inte sett det.

Deltagarna återvänder till lägret efter Immunitetskampen där Oskar Hammarstedt väntar. Han ser direkt vem det är som saknas. Dennis Boelius var den första att åka ut ur kampen och fick därmed lämna Robinson. Gruppen berättar om kampen för Oskar och berättar också att det ska finnas en ny utmaning på stranden, så hela gänget börjar att leta.

Robinson 2023: Deltagarna gissar sin vikt och tävlar om brev hemifrån
Foto: TV4.

Robinson-deltagarna gissar sin vikt och tävlar om brev hemifrån

Snart hittar gruppen en spegel och en våg mitt ute i djungeln. Såklart finns det även ett brev som förklarar utmaningen. På en tavla står deltagarnas vikt från början av Robinson. De ska gissa hur mycket de väger nu och skriva upp det. Sedan ställer de sig på vågen för att se hur mycket de väger, de tre personer som gissar närmast vinner ett brev hemifrån. Samtliga deltagare blir chockade över hur mycket vikt de har gått ner under programmets gång.

När de väger sig och skriver upp skillnaden är det uppenbart att Elin Ambrosiani kommer att få ett brev med en skillnad på 0,1. Men Elin säger direkt att hon vill ge brevet till den som kommer på fjärde plats.

– Jag blev så otroligt stärkt av det här samtalet som jag hade med min familj igår så jag kan faktiskt lämna det här brevet till någon annan, förklarar Elin eftersom att hon hade fått ett videosamtal med sin familj tidigare.

Robinson 2023: Deltagarna gissar sin vikt och tävlar om brev hemifrån
Foto: TV4.

Istället får då fjärdeplatsaren Camilla Salén Sjögren ett brev tillsammans med Caroline Persson och Pernilla Block som brister ut i tårar av lycka. Det blir känslosamt när de tre läser upp sina brev på stranden men förhoppningsvis ger det dem styrkan de behöver för att gå vidare i tävlingen.

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL