Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Robert Zemeckis gör ny film – om häxor

Robert Zemeckis gör ny film – om häxor

Kristian Andersson | Nyhet
20 juni 2018
Kristian Andersson | Nyhet
20 juni 2018

Robert Zemeckis regisserar film om häxor.

Enligt Variety verkar det som att Robert Zemeckis kommer att regissera en ny film baserad Roald Dahls novell "The Witches". Det sägs att det först var tänkt att del Toro skulle regissera men på grund av tidsbrist blir det alltså inte så. 

Filmskaparen Robert Zemeckis som bland annat gjort Forrest Gump, The Walk och Back to the Future är nu i förhandlingar om att få göra en ny film. Denna film är nämligen en adaption på Roald Dahls klassiska novell The Witches. Filmen kommer att göras av produktionsbolagen Warner Bros Pictures och ImageMovies.

Filmen är baserad på en novell som skrevs 1973 där vi får följa en sjuårig pojk som stöter på riktiga häxor. En adaption av filmen är redan gjort, nämligen 1990 där Anjelica Huston spelade ”den bestämmande häxan”. Zemeckis version kommer bli betydligt mer lik novellen.

Zemeckis kommer att skriva manus till filmen tillsammans med Alfonso Cuarón och Guillermo del Toro. Jack Rapke kommer att få rollen som producent. Det var först tänkt att del Toro skulle hjälpa Zemeckis att regissera, men på grund av tidsbrist kommer detta inte att ske, Zemeckis får regissera själv.

Är du sugen på nästa film av Robert Zemeckis?

NÄSTA ARTIKEL