Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Robert Hardy död

Robert Hardy död

Axel Diedrichs | Nyhet
03 augusti 2017
Axel Diedrichs | Nyhet
03 augusti 2017

Robert Hardy är nästa Harry Potter-stjärna att lämna oss

Robert Hardy som trolldomsministern Cornelius Fudge

Skådespelaren Robert Hardy är död. Han blev 91 år gammal. Det var hans barn som gick ut med nyheten. Enligt den brittiska sajten BBC såg deras uttalande ut så här:

Han hade ett fantastiskt liv och en stor karriär inom teater, tv och film som spände över mer än 70 år. Han kommer också att bli ihågkommen som en noggrann lingvist, en konstnär, en musikälskare och en litteraturkämpe. Precis som en respekterad historiker och en specialist på pilbågar. Gruffig, elegant och alltid med integritet kommer han att minnas av alla som kände honom och älskade honom, och alla som uppskattade hans arbete.

Porträtterade USA:s 32:a president

Robert Hardys mest kända roll är den som trolldomsministern Cornelius Fudge i Harry Potter-filmerna. Men han har även gjort fler framträdande roller, bland annat som presidenten Franklin D. Roosevelt.

LÄS OCKSÅ: Harry Potter-filmerna rankade från sämst till bäst

Robert Hardy hade under sin senaste tid bott på ett ålderdomshem. Hans död innebär att två Harry Potter-själar den senaste tiden gått bort. Alan Rickman som gjorde den ikoniska rollen som Professor Severus Snape har även han gått bort.

Uppskattar du Robert Hardys Verk?