Robert Gustafsson till Filmtopp – vill spela en elak jävel

Robert Gustafsson till Filmtopp – vill spela en "elak jävel"

Eric Diedrichs
24 december 2023 kl. 08:12

Kan du se det framför dig?

Sveriges roligaste man vill bjuda publiken på en helt ny bild av honom. I en intervju med Filmtopp säger han att han vill spela "en psykopat", "ett riktigt svin".

Robert Gustafsson har alltid varit skicklig på att skapa karaktärer, det var tydligt redan i hans tidiga sketcher. Med åren har han också blivit en av våra bästa skådespelare. Tänk bara på filmer som Skenbart och Fyra nyanser av brunt och serier som Den osannolika mördaren. Nu är han tillbaka i rollen som Ture Sventon på SVT.

Det är med anledning av den sistnämnda produktionen som jag pratar med honom och under samtalet hinns med vissa nedslag i karriären i stort. Han avslöjar exempelvis att den kommande dokumentären om Killinggänget kommer att avslöja “chockerande och underhållande sanningar” och att den älskade humorgruppen kan släppa “något nytt” redan i januari.

Robert Gustafsson
Robert Gustafsson. Foto: Filmtopp Int.

Robert Gustafsson till Filmtopp – vill spela en "elak jävel"

När vi pratar om Ture Sventon och hur mycket Johan Glans njuter av att spela den ondskefulle Ville Vessla, frågar jag honom om han också har en “elak jävel” i sig.

– Ja, men det har väl alla. Ture Sventon är inte känd som den snälla, rara farbrorn direkt. Han är socialt handikappad, känslomässigt hämmad, kan inte visa känslor. Det här med kärlek har han jättesvårt för. Han är oerhört egoistisk och karriäristisk, tror han är bäst i världen. En hopplös bakåtsträvare som säger nej till all ny teknologi. Tills han blir överbevisad.

Absolut, men skulle du vilja spela en riktigt elak jävel någon gång? En rejält ruggig person?

– Jo, men det är väl det man har kvar. En psykopat, som Robert De Niro i Cape Fear. Trevlig och härlig, som plötsligt biter kinden av en. Det vore ju… De ser ju inte ut som Robert De Niro, utan som en dagispappa.

Men du har aldrig fått en sådan förfrågan?

– Någon gång, men det har aldrig blivit av riktigt. Jag vet att det var någon story där det var någon som… Jo, men det kommer, det kommer. Det vill jag nog göra. Sluta som ett riktigt svin.

Nu håller vi tummarna för att Robert Gustafsson får spela "ett riktigt svin". Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL