Robert Downey Jr. trodde han skulle få The Holiday – sågades av Kate Winslet

Robert Downey Jr. trodde han skulle få The Holiday – sågades av Kate Winslet

Emil Oscar Rasmussen
20 juli 2023 kl. 08:07

Var ute efter Jude Laws roll i rom-com

Robert Downey Jr. avslöjade nyligen för Howard Stern att han provspelade för Jude Laws roll i den älskade romantiska julkomedin "The Holiday" (2006), och han trodde på sina chanser – tills han totalsågades av Kate Winslet.

"The Holiday" (2006) är en älskad rom-com som brukar uppskattas lite extra i juletid. I filmen ser vi Kate Winslet och Cameron Diaz byta hem över julen och av bara farten hittar de nya romantiska intressen i Jack Black och Jude Law.

Kemin mellan de fyra skådespelarna är en aspekt som gör filmen till en favorit hos många och det kan vara svårt att föreställa sig några andra i rollerna. Det betyder emellertid inte att det fanns gott om stjärnor som var intresserade av filmen. En som provspelade för rollen som Graham (Jude Law) var just nu Oppenheimer-aktuelle Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. trodde han skulle få The Holiday – sågades av Kate Winslet
Robert Downey Jr. i "Oppenheimer". Foto: UIP.

Robert Downey Jr. trodde han skulle få The Holiday – sågades av Kate Winslet

För några dagar sedan sändes ett stjärnspäckat specialavsnitt av The Howard Stern Show, där Howard Stern bjöd på underhållning tillsammans med namn som Drew Barrymore, Jon Bon Jovi, Brooke Shields och Jimmy Fallon.

De många stjärnorna som medverkade spelade bland annat upp egenvalda låtar, men Robert Downey Jr. och Jimmy Fallon bjöd också på en anekdot om hur de en gång provspelade för de manliga huvudrollerna i Nancy Meyers-rullen The Holiday. Fallon provspelade för rollen som senare gick till Jack Black och Downey Jr. hade ögonen på Jude Laws roll.

Både Downey Jr. och Fallon ska vetat att de inte var favoriter, men den förstnämnda av dem trodde ändå att han kunde stjäla den ena rollen framför näsan på Jude Law.

– Vi sitter där och tänker, "det är nu det kommer hända för oss", berättar Downey Jr. skämtsamt. Och jag tänkte, "vid det här laget måste jag ha ett bättre engelskt uttal än Jude Law", lägger han sedan till om Jude Law som, givetvis, är från England.

Det var dock inte alla som höll med om den saken, och enligt Downey Jr. var Kate Winslet snabb med att såga honom.

– Det där är det sämsta brittiska uttalet jag någonsin hört, menar Downey Jr. att Kate Winslet sa till honom.

En som däremot var imponerad var Jimmy Fallon, som säger att han tänkte att han under provspelningen aldrig hade suttit mittemot en bättre skådespelare, och att han följaktligen slutade skådespela därefter.

Du kan se Robert Downey Jr. i "Oppenheimer" som har biopremiär den 21 juli.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL