Robert Downey Jr. dissar Cillian Murphy – se den pinsamma Oppenheimer-intervjun

Robert Downey Jr:s intervju med Oppenheimer-stjärnan Cillian Murphy väcker reaktioner

Filmtopp
14 juli 2023 kl. 15:25

Iron Man-stjärnan med märklig kommentar till kollegan

I en intervju med Extra TV inför premiären av deras storfilm "Oppenheimer" säger Robert Downey Jr. något om Cillian Murphy som fått fans att reagera ilsket.

En av årets mest efterlängtade filmer är snart här. I Christopher Nolans drama Oppenheimer ser vi Cillian Murphy ackompanjerad av andra stora skådespelare som Kenneth Branagh, Emily Blunt, Matt Damon och Robert Downey Jr. I en intervju som den sistnämnde av dem gjorde tillsammans med Murphy för att promota filmen ser vi ett segment som många hajat till på. Downey Jr. håller en kortare utläggning som nämligen får det att framstå som att hans kollega är en novis skådespelare och som han inte har särskilt bra koll på.

Robert Downey Jr:s intervju med Oppenheimer-stjärnan Cillian Murphy väcker reaktioner
Foto: Extra TV. Skärmdump från Youtube.

Robert Downey Jr:s intervju med Oppenheimer-stjärnan Cillian Murphy väcker reaktioner

I den biografiska dramathrillern Oppenheimer får vi följa en amerikansk forskare och hans delaktighet i det nerviga bygget av den allra första atombomben. I en gemensam intervju med tidningen Extra TV diskuterar Robert Downey Jr. och Cillian Murphy vad som gör filmen så stark. Downey Jr. tar då upp den inre konflikt som J. Robert Oppenheimer måste ha känt när han konstruerade ett monster samtidigt som han hyllades för sina insatser. Därefter börjar han prata om hur Murphy nu kan komma att drabbas av inre konflikt på grund av den status som följer med att leda en stor film.

– Jag tror att vi kan känna så om sättet som ditt liv förändras nu när du kommer att vara framför denna enorma film och vi har alltid två typer av känslor. Den ena känslan är att det är fantastiskt och kanske kommer jag att få ännu fler möjligheter, och den andra är "vad händer med mitt privatliv?", säger Robert Downey Jr. till Extra TV.

Det dröjde inte lång tid innan Iron Man-stjärnans ord om Murphy väckte reaktioner på nätet där folk menar att han underminerar sin kollegas karriär. På Twitter går det att läsa en mängd kommentarer som påpekar hur fel ute Downey Jr. är, och som ifrågasätter hur bra koll han har på Murphys karriär.

Nog går det att förstå reaktionerna från Murphys fans. Förutom att haft stora roller i filmer som 28 dagar senare, Batman Begins och A Quiet Place Part II har han under flera års tid varit ansiktet utåt för en av världens främsta serier i Peaky Blinders. Innan Oppenheimer hade han också gjort sig känd som en av Christopher Nolans favoritskådespelare att ha ombord på sina projekt. 

Men trots Robert Downey Jr:s något oklara sekvens i intervjun ska det vara sagt att han öser beröm över Murphys prestation i den nya storfilmen som vi får se på bio den 21 juli.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL