Robert De Niro gör comeback som sin ikoniska Taxi Driver-karaktär...

Robert De Niro gör comeback som sin ikoniska Taxi Driver-karaktär...

Emil Oscar Rasmussen
22 september 2023 kl. 16:09

...i reklamfilm för Uber

Okej, själva nyheten är inte riktigt lika spännande som rubriken (som så ofta är fallet), men ett visst värde har det allt att vi kommer att få se Robert De Niro reprisera sin ikoniska roll som Travis Bickle från "Taxi Driver" – även om det bara är i en reklamfilm.

Med två Oscarsvinster, långt över 100 roller och en karriär som snart sträcker sig över sex decennier har Robert De Niro, nyss fyllda 80 år, hunnit med att spela en och annan minnesvärd karaktär. Vi har sett honom glänsa i filmer som Deer Hunter (1978), Tjuren från Bronx (1980), Cape Fear (1991) och många, många andra, men det finns en annan roll och film som ofta är de första folk förknippar med den legendariske skådespelaren.

Vi talar givetvis om Travis "You talkin' to me" Bickle från Taxi Driver (1976). Nu rapporteras det att Robert De Niro snart ska reprisera sin ikoniska roll.

Robert De Niro gör comeback som sin ikoniska Taxi Driver-karaktär...
Robert De Niro som Travis Bickle i "Taxi Driver" (1976). Foto: Warner-Columbia Film.

Robert De Niro gör comeback som sin ikoniska Taxi Driver-karaktär – i reklamfilm

Det är evigt kontroversiella The Sun som rapporterar att Robert De Niro snart kommer att återuppliva den älskade karaktären Travis Bickle från Taxi Driver. Dessvärre (eller kanske lyckligtvis) rör det sig inte om någon form av uppföljare, utan det är för en reklamfilm De Niro ska ta sig an rollen igen.

Enligt The Sun ska De Niro under denna veckan ha spelat in en serie reklamer för Uber, där han åter satt sig bakom ratten som Bickle. I Taxi Driver arbetar Bickle som bekant som taxichaufför och vi kan nog gissa oss till att det är en twist på karaktärens yrkesroll som Uber försöker sig på genom att anlita De Niro.

The Sun skriver också att Uber hoppas på att kunna inkludera några kända passagerare i reklamfilmerna med De Niro.

NÄSTA ARTIKEL