Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Rob Marshall är Disney förstaval att regissera Lilla sjöjungfrun

Rob Marshall är Disney förstaval att regissera Lilla sjöjungfrun

Kristian Andersson | Nyhet
09 december 2017
Kristian Andersson | Nyhet
09 december 2017

Rob Marshall är Disneys förstahandsval att regissera deras nya liveaction-film Den Lilla sjöjungfrun.

lilla sjöjungfrun film

Disney har alltså sagt sitt, de vill ha Rob Marshall som regissör bakom nästa stora liveaction-film av Disney, nämligen Den lilla sjöjungfrun. Liveaction-filmen kommer att gå i samma spår som de animerade filmerna. Se de 16 Disney klassikerna som ska få en remake här!

Eftersom det är en Disneyfilm vet vi att musiken kring filmen spelar en väldigt viktig roll. Till denna nya film kommer låtarna att skrivas av Lin-Manuel Miranda, som komponerat musik till Vaiana, och Alan Menken, som jobbat mycket med Disney i filmer som Skönheten och odjuret (1991), Alladin (1992) och Trassel (2010). Här är en topp 5: Disneys bästa filmmusik! Lägg märke till att de flesta låtarna är gjorda av just Menken.

Producenten bakom filmen är Marc Platt, en välkänd producent som varit med och producerat Drive och den Oscarbelönade filmen La La Land. Framtida projekt för honom är Aladdin, Mary Poppins Returns och Snow White. Det är alltså en producent som kommer att göra många jobb för Disney.

Rob Marshall regisserar just nu Mary Poppins Returns där får vi se stjärnor som Emily Mortimer, Emily Blunt, Colin Firth, Meryl Streep och Dick Van Dyke. Men detta är absolut inte första filmen han gjort för Disneys räkning, han har också varit med och regisserat Into the Woods och Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.

Skådespelaren som ska spela Ariel blir ingen mindre än Chloë Moretz. Hon är bland annat känd för att spela Hit-Girl i Kick-Ass-filmerna och Hugo Cabret.

Är du sugen på att se en remake på Den lilla sjöjungfrun?