Riktiga hundar spelar Disneys nya Lady och Lufsen

Riktiga hundar spelar Disneys nya Lady och Lufsen

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 10:51 | Publicerad 18 december 2018 kl. 19:33

Disney använder riktiga hundar i den otecknade versionen av "Lady och Lufsen".

På bilden ser vi Lady och Lufsen
Foto: Walt Disney

Vi känner sedan flera år tillbaka att Disney planerar att göra nytagningar på alla sina klassiska filmer, i liveaction-format. Nyligen har vi sett Skönheten och odjuret, Djungelboken och Askungen. Nu vill bolaget även göra om Lady och Lufsen, med riktiga hundar i rollerna som titelfigurerna.

Det finns delade åsikter kring Disneys omtagningar på deras klassiker; fans undrar ifall de verkligen är otecknade. I kommande Lejonkungen ser vi exempelvis ingen mänsklig karaktär. Nu berättar skådespelaren Thomas Mann för Collider att hundarna i kommande Lady och Lufsen ska spelas av riktiga hundar.

Mann förklarar också sin syn på skillnaden mellan animerat och live-action. Han berättar följande:

Live-action är mer vuxet, med en större släng drama. Mer sofistikerat. Människorna tar en annorlunda plats, inte bara ansikten som passerar i förbifarten. Du får lära känna dem bättre. I Lady och Lufsen är det riktiga hunder. Vem vill inte se två riktiga hundar kyssas över en tallrik spaghetti?

Mann berättade också att det inte är speciellt tränade hundar som spelar huvudkaraktärerna.

Vi filmade med hundarna varje dag. De var med på inspelningsplatserna och var inte ens tränade. Man hittade dessa hundar och började träna dem ungefär tre månader innan det var dags för dem att vara med i filmen. Det var lite galet, för hundarna kunde springa iväg mitt under en tagning för att senare komma tillbaka framför kameran. Du var tvungen att ha mer tålamod men det var roligt, väldigt gulligt, att ha massa hundar att leka med. Det gjorde jobbet mycket mindre stressfullt.

Charlie Bean regisserar filmen, och Tessa Thompson och Justin Theroux spelar rösterna till Lady och Lufsen.

På bilden ser vi live action Lady och Lufsen
Foto: Walt Disney: Live Action Lady och Lufsen

Disneys filmatiseringar släpps givetvis på bio, men i framtiden kommer de även att finnas på Disneys egen streamingtjänst Disney+. "Lady och lufsen" har premiär i slutet av 2019. Ser du fram emot hundberättelsen? 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL