Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ridley Scott vill göra kinesisk actionthriller

Ridley Scott vill göra kinesisk actionthriller

Kristian Andersson | Nyhet
23 mars 2018
Kristian Andersson | Nyhet
23 mars 2018

Veteranen Ridley Scott är i förhandlingar om att regissera actionthrillern "Amman Mission".

Rapporter tyder på att Ridley Scott kommer att vara involverad i en den kinesiska actionthrillern "Amman Mission". Filmens budget förväntas landa på 35 miljoner dollar, vilket är förhållandevis lågt jämfört med regissörens andra projekt.

Amman Mission handlar om evakueringen av 4 885 kinesiska medborgare under Iraks invasion av Kuwait på 1990-talet. En evakuering som varade under 48 timmar.

Ridley Scott är nu i förhandlingar med tv-kanalen China Zhejiang Talent Television och Hong Kong baserade Media Quiz om att få regissera Amman Mission, som kommer att filmas i Kina på platser som Ningxia och Xinjiang men också i Kuwait.

I en intervju med The Hollywood Reporter berättar Scott att han har läst manuset och nu inväntar en reviderad version. Regissörens senaste film att gå upp i Kina var Alien: Covenant, som trots den hårda censuren omsatte en summa på 46 miljoner dollar. Vilket är en ganska hög siffra om vi tänker på att det endast är ett land.

Vi bör också känna till att regissören har många järn i elden så frågan är om Scott kommer att lägga till fler filmer i sitt redan fullproppade schema? Scott har inplanerat och ska regissera filmer som Queen and Contry, Battle of Britain och en ny Alien-film. Likaså pratas det om att han ska regissera en film om trollkarlen Merlin.

Tror du att Ridley Scott kommer göra film av manuset, eller har han för mycket annat att göra?