Rickard Olsson om Vem vet mest: "Förstår fortfarande inte varför…"

Rickard Olssons fina ord om sin bortgångna mamma: "Det var för tidigt"

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 21 juli 2023 kl. 07:48 | Publicerad 20 juli 2023 kl. 12:00

Programledaren om den svåra tiden

Den folkkära programledaren Rickard Olsson har några tunga år i ryggen med skilsmässa och hustvist. I podcasten "Nemo möter en vän" avslöjar han också att hans mamma gick bort för en kort tid sedan.

Rickard Olsson, 56, är den folkkära svenska programledaren som har varit vår stöttepelare i tv- och radioprogram som Vem vet mest?, Bingolotto, Morgonpasset och Bullen, för att bara nämna några. Närmast kommer vi att få se honom i den andra säsongen av Kompani Svan, som har premiär på discovery+ i september.

Det senaste året har Rickard Olsson varit en rubrikernas man på grund av sitt privatliv. Höstens skilsmässa med exfrun Gisele Essé och den efterföljande hustvisten – som ledde till att programledaren bodde i ett attefallshus en längre tid – dokumenterades flitigt i svenska kvällstidningar.

I det senaste avsnittet av podcasten Nemo möter en vän, med Nemo Hedén, gästar Rickard Olsson och avslöjar att utmaningarna i livet har fortsatt även efter skilsmässan. Bara för några dagar sedan förlorade han sin mamma, vilket han öppenhjärtigt talar om i avsnittet.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Nemo Hedén (@nemoheden)

Rickard Olssons fina ord om sin bortgångna mamma: "Det var för tidigt"

I ett ärligt, fint och sorgligt avsnitt av Nemo möter en vän öppnar Rickard Olsson upp om att han nyligen förlorat sin mamma Lisa i sviterna av bröstcancer, som hon tampats med hela våren. Efter att ha opererats för cancern drabbades Lisa dessutom av sepsis (blodförgiftning). Under torsdagen förra veckan avled hon sedan, 76 år gammal.

– Hon var väldigt klar i skallen in i det sista, hon hade så otroligt mycket energi, säger Rickard Olsson i podcasten. Jag har kanske inte förstått hur mycket hon har betytt för mig. Hon var inte färdig med livet, det var för tidigt.

Rickard Olsson menar att hans mamma först hade svårt att acceptera sitt öde, och att hon själv uttryckte att hon inte var "klar".

– "Vart tog vägen vägen?" säger han att hon sa, och menar att den frågar speglar hans egen livssituation just nu.

Trots att Lisa slets ifrån Rickard Olsson alldeles för tidigt, beskriver han också ett fint avsked av sin mamma. Han avslöjar bland annat att dottern Asta hann ta sitt körkort och berätta det för sin farmor innan hon gick bort, och att hon blev "superlycklig" av nyheten.

Rickard säger också att det sista besöket hos mamman på sjukhuset blev ett tårfyllt och "väldigt, väldigt fint och poetiskt avsked".

– Hon visste att hon skulle gå bort och varenda ord betydde mer än vanligt.

Du kan se Rickard Olsson i "Kompani Svan" med premiär på discovery+ den 11 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL