Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Rick Moranis återvänder som Dark Helmet i Goldbergs-avsnitt

Rick Moranis återvänder som Dark Helmet i Goldbergs-avsnitt

David Lindahl | Nyhet
09 maj 2018
David Lindahl | Nyhet
09 maj 2018

Den mörka hjälmen sätts återigen på för en cameo.

Rick Moranis som Dark Heltem i Spaceballs.
Rick Moranis som Dark Heltem i Spaceballs. Foto: Metro-Goldwyn-Mayer

Rick Moranis överraskar världen genom att låna sin röst till hans ikoniska karaktär Dark Helmet som har en cameo i ett avsnitt i serien The Goldbergs. Samtidigt hintas det om en Det våras för rymden 2.

Rick Moranis var på 80- och 90-talet en populär komisk skådespelare och medverkade i filmer som Ghostbusters, Älskling jag krympte barnen, Little Shop of Horrors och The Flintstones. Hans mest ikoniska roll är nog dock "Dark Helmet" från Mel Brooks rymdparodi Det våras för rymden. Som en kopia av en liten Darth Vader med en alldeles för stor hjälp var han en av filmens höjdpunkter.

Nu rapporterar USA Today att skådespelaren lånar ut sin röst till en cameo med Dark Helmet i ett avsnitt av tv-serien The Goldbergs. Seriens skapare Adam F. Goldberg berättade i en intervju att han länge har varit ett fan av Rick Moranis.

"I tycker verkligen att Rick Moranis gav sin mest underskattade och briljanta komiska roll på 80-talet som karaktären Dark Helmet. Jag har varit ett livslångt fan av honom och blev besatt av att ha honom i min tv-serie."

Rick Moranis har inte synts i en film på över 20 år och det var över 10 år sedan han lånade ut sin röst till något. Anledningen är att hans fru gick bort och det fick honom att helt enkelt sluta i Hollywood och fokusera på familjen.

Cameon är i en drömsekvens och bland annat dyker ett manus upp till Det våras för rymden 2. En uppföljare till rymdkomedin har länge varit omdiskuterad och även Mel Brooks har hintat på att idén skulle kunna bli verklighet.

The Goldbergs sänds på onsdagar i USA och avsnittet som går under titeln Spaceballs ska sändas nu på onsdag den nionde maj.

Du har väl inte missat vår lista över de bästa filmerna från 2018?

Hade du velat se Rick Moranis som Dark Helmet i en uppföljare till Det våras för rymden?