Rick and Morty

"Rick and Morty" säsong 4 – Fakta och spekulationer

Uppdaterad 27 maj 2021 kl. 15:25 | Publicerad 16 oktober 2017 kl. 16:00

Vi har tagit "Rick and Morty" under luppen för att se vad vi kan förvänta oss av säsong 4.

Rick and Morty häpnas
Foto: Adult Swim

Säsong 3 av "Rick and Morty" (2013- ) har precis tagit slut och fansen skriker redan efter mer! Men det kommer dröja ett tag (som vanligt...) innan nästa säsong kommer. I säsongsavslutningens eftertexter återvänder Mr. Poopybutthole för att förklarar att "vi kommer ses igen i säsong fyra efter en väldigt lång tid". Vilket även distributionsbolaget Adult Swim, bekräftar på Twitter.

Säsong 4 är ännu inte bekräftad

Rick and Morty säsong 4 har inte blivit officiellt bekräftad. Emellertid har den ena skaparen av serien, Dan Harmon, berättat i en intervju med Entertainment Weekly att han nu tänker påbörja arbetet med säsong 4 och vill bevisa att han har utvecklats och mognat i sitt arbete.

Från början var tanken att säsong 3 skulle bestå av fjorton avsnitt istället för bara tio, som det tillslut blev. Enligt Harmon var det därför inte meningen att avsnitt tio, The Rickchurian Mortydate, skulle säsongens finalavsnitt, men att han insåg försent att hans team inte skulle kunna skapa fjorton episoder. Istället förklarar han att han tror sig ha lärt sig av sina misstag och att säsong 4 absolut kan komma att bli fjorton avsnitt lång.

Rick som en saltgurka.
Pickle Rick. Foto: Adult Swim

Hur länge behöver vi egentligen vänta?

Detta har även väckt misstänksamhet hos fans som betvivlar att vi verkligen kommer att behöva vänta så pass länge som Mr. Poopybutthole antyder. På hemsidan Reddit har användaren "The Mistling" publicerat en teori om att det kanske kan komma ett extraavsnitt redan till jul. Han motiverar detta bland annat med att vi redan en gång blivit lurade av skaparna när den tredje säsongspremiären, The Rickshank Rickdemption, släpptes 1 april i år, för att sedan låta oss vänta ända tills slutet på juli på fortsättningen.

Dan Harmon ska också ha lovat fansen att vi skulle få möta "Evil Morty" i den tredje säsongsfinalen, vilket vi inte fick. Dessutom berättar Mr. Poopybutthole i eftertextscenen att han kanske kommer ha ett stort vitt tomteskägg nästa gång vi ses, vilket kan betyda att det kommer ytterligare ett avsnitt kring jul.

Men skäggspekulationen kan också vara utan någon som helst betydelse. Fast det skulle också kunna innebära att det är runt julen 2018 som den fjärde säsongen kommer. Det skulle vara cirka fjorton månader efter den tredje säsongens slut, vilket stämmer in på hur lång väntetiderna har sett ut tidigare på ett ungefär. Mellan säsong 1 och 2 dröjde det femton månader, mellan 2 och 3 hela arton månader.

Evil Morty tillsammans med andra Mortys
Evil Morty. Foto: Adult Swim

Nu kommer szechuan-såsen tillbaka!

En sak kan vi dock MED GLÄDJE berätta för dig. Tack vare seriens genomslagskraft har McDonald's beslutat sig för att återinföra den mytomspunna szechuan-såsen som Rick är så besatt av i den tredje säsongens första avsnitt, The Rickshank RickdemptionSåsen tillhörde en kampanj som McDonald's hade i samband med att Disneyfilmen, Mulan, gick på bio år 1998. I avsnittet berättar Rick för Morty:

“I’m driven by finding that McNugget sauce. I want that Mulan McNugget Sauce. That’s my series arc, Morty. If it takes nine seasons, I want that McNugget Szechuan sauce.”

Efter att avsnittets hade sänts exploderade internet av kampanjer som krävde att McDonald's skulle återinföra såsen, vilket nu har hänt!

https://twitter.com/McDonalds/status/914626606680952832?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.nme.com%2Fnews%2Ftv%2Fthanks-to-rick-and-morty-mcdonalds-is-bringing-back-szechuan-sauce-for-one-day-only-2146452

Men i själva verket har såsen återvänt tillfälligt för att hjälpa till att promota matkedjans nya Buttermilk Crispy Tenders-produkter (syns på bilden i Twitter-inlägget). På hemsidan skrev de att de skänker ett tusen limiterade och numrerade affischer för alla tio såserna i den legendariska uppställningen – inklusive szechuansåsen. De tillade även sedan på ett lite skämtsamt sätt att "efter tjugo år (och kanske lite tidsresande) gör vi det omöjliga. Den 7:e oktober ger vi även bort en begränsad upplaga av szechuansåsen i utvalda restauranger. Och när vi säger begränsad, menar vi verkligen, verkligen begränsad!".

Detta är dock ett stort steg framåt i jakten på såsen. Med fortsätt kämpaglöd kan den förhoppningsvis även komma till Sverige så småningom!

Rick sitter i en bil tillsammans med en federal agent och ska beställa mat från McDonald's.
Rick ska beställa szechuansåsen. Foto: Adult Swim

Vad kommer att hända i säsong 4?

Vidare till den stora frågan: Vad kan vi vänta oss av handlingen i Rick and Morty säsong 4? Ja, eftersom den inte ens är bekräftad än kan vi ju inte göra mer än att spekulera. Men det vi vet från tidigare säsonger är iallafall att berättelsen färdas genom säsongerna och utvecklas steg för steg. Så det vi får göra är att titta närmare på vad som hände under den tredje säsongen.

Evil Morty finns fortfarande någonstans ute i någon av galaxerna och dimensionerna. Han har hittills dykt upp två gånger, i säsong 1, avsnitt 2: Close Rick-counters of the Rick Kind, samt säsong 3, avsnitt 7: The Ricklantis Mixup. Han kommer med största sannolikhet att återvända (förhoppningsvis mer än en gång) i den fjärde säsongen. Sakta växer han till att bli seriens stora antagonist som kommer att behöva besegras i vad som troligtvis blir en episk strid!

Beth genomgår en existentiell kris i det tionde avsnittet då hon inte är säker på om hon är den äkta Beth, eller en klon som Rick har skapat, fyllt med äkta Beths minnen och placerat i familjen medan den äkta Beth reser runt i rymden. Rick övertygar henne tillslut att hon verkligen är den äkta sig själv, men detta kan antyda att den fjärde säsongen kan komma att innehålla historier om Beths från olika universum som möter varandra.

Beth får en panikattack
Beth får en panikattack. Foto: Adult Swim

Det allra sista som händer iallafall är att familjen återförenas och Beth och Jerry hittar tillbaka till varandra. De säger till och med att saker och ting kommer på många sätt vara som i säsong 1, fast mer strömlinjeformade (vilket vi verkligen inte får hoppas på!). Rick ser som tur är väldigt bitter ut över den muntra familjesituationen så vi kan nog räkna med att han kommer styra upp en hel del kaos ändå.

Familjen sitter runt matbordet och skrattar medan Rick står och surar
Från slutet av den tredje säsongen. Foto: Adult Swim

Det är allt vi än så länge har lyckats nysta fram om Rick and Morty säsong 4. Men vi håller ögon och öron öppna efter fler nyheter, rykten och ledtrådar. Stöter du på några själva får du hemskt gärna dela med dig av dem till oss! Vi längtar lika mycket som du! 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL