Rian Johnson och Natasha Lyonne i mystiskt samarbete

Rian Johnson och Natasha Lyonne i mystiskt samarbete

Filmtopp
18 mars 2021 kl. 10:03

Natasha Lyonne huvudrollsinnehavare i Rian Johnsons kommande serie.

Efter flera framgångsrika filmer blir Rian Johnson näste regissör att ta steget över till seriernas värld. Hans första serie kommer att bli en mystisk deckare på 10 avsnitt med titeln "Poker Face". I seriens huvudroll kommer vi att se Natasha Lyonne.

Rian Johnson kommer snart med en ny serie.
Rian Johnson och Carrie Fisher under inspelningen av The Last Jedi. Foto: David James - © 2017 Lucasfilm Ltd.

Det finns ännu sparsamt med information om vad Rian Johnsons första serie, "Poker Face", kommer att handla om, men vad vi hittills har fått veta är att serien kommer att vara ett mystiskt deckardrama med Natasha Lyonne i en av huvudrollerna.

Det är NBC:s streamingtjänst Peacock som har nappat tag i Johnsons kommande serieprojekt. Beställningen från Peacock är enligt Deadline på tio avsnitt och det låter på den knapphändiga informationen som om vi har en riktig nagelbitare att vänta oss.

Johnson säger själv att han inspirerats av de underhållande, karaktärsdrivna detektivberättelserna som han växte upp med, och Star Wars-regissören verkar vara mer än nöjd med att få arbeta tillsammans med Lyonne.

– Att ha Natasha som sin vapendragare är en dröm, säger Johnson till Deadline.

Från Rian Johnsons Twitter.

Johnson har några intensiva år bakom sig, under vilka han bland annat har regisserat vattendelaren inom Star Wars-universum, The Last Jedi (2017) och senast Knives Out (2019). Den sistnämnda resulterade i en Oscarsnominering för bästa originalmanus och en uppföljaren finns i pipelinen.

Häromåret gjorde Lyonne succé med sin serie Russian Doll på Netflix, som även den kommer att få en uppföljare. Sedan tidigare är Lyonne känd från sina roller i allt från Orange Is the New Black till American Pie (1999).

Peacock finns än så länge endast på den amerikanska marknaden och det är ännu oklart vilken streamingplattform i Sverige som kommer att få rättigheterna till "Poker Face" – men så fort vi vet mer kommer vi givetvis med en uppdatering.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL