Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Regissörer funna till nyinspelningen av Jurtjyrkogården

Regissörer funna till nyinspelningen av "Jurtjyrkogården"

David Lindahl | Nyhet
31 oktober 2017
David Lindahl | Nyhet
31 oktober 2017

Nyinspelningen av filmen Jurtjyrkogården, som är baserad på Stephen Kings roman, har funnit sina regissörer i Kevin Kolsch och Dennis Widmyer.

Bild från filmen Pet Sematary.
Foto: Paramount Pictures

Den klassiska 80-tals skräckfilmen Jurtjyrkogården, som är baserad på en roman av Stephen King, är sedan tidigare bekräftad att göras om i en nyinspelning. Nu har regissörerna Kevin Kolsch och Dennis Widmyer anslutit sig till projektet.

Med de senaste framgångarna kring filmen Det, har hungern efter fler filmer baserade på Stephen Kings romaner, väckts. En av författarens omtalade verk från 80-talet är romanen Jurtjyrkogården, som släpptes som film år 1989 och nu är bekräftad att få en nyinspelning.

Nu har enligt Variety regissörerna Kevin Kolsch och Dennis Widmyer anslutit sig till projektet. Tillsammans har de båda regissörerna tidigare regisserat skräckfilmen Starry Eyes och även några andra filmprojekt var för sig.

LÄS OCKSÅ: Skräckfilmer för kusliga höstdagar

Jurtjyrkogården handlar om en familj som nyss flyttat till ett större hus som ligger nära en djurkyrkogård. När deras katt avlider och begravs på området börjar märkliga saker att hända. Titeln är både på engelska och svenska medvetet felstavat eftersom skylten in till begravningsplatsen också är det.

Några detaljer eller spikade premiärdatum finns inte i nuläget men med tanke på den stigande efterfrågan på Stephen King-baserade verk, kan vi nog framöver vänta oss mer information om det kommande projektet.

LÄS OCKSÅ: Skräckfilms-fenomenet "the final girl"

Vad tycker du om en nyinspelning av filmen Jurtjyrkogården som är baserad på Stephen Kings roman?