Realityprofilen försvarar Anders Öfvergård efter stölden: "Låt han va snälla"

Realityprofilen försvarar Anders Öfvergård efter stölden: "Låt han va snälla"

Filmtopp
Uppdaterad 07 augusti 2023 kl. 19:04 | Publicerad 21 juli 2023 kl. 13:30

Anser att myndigheter borde lägga resurser på annat

Tidigare i juli månad blev Anders Öfvergård åtalad för att ha stulit kött från en ICA-butik. Han togs då i försvar av realityprofilen Jeanette Höglund, även känd som "Tunnelbanenettan".

Efter att ha åkt dit för stöld har programledaren Anders Öfvergård hamnat i ny storm. För knappt två veckor sedan blev han åtalad av ICA Maxi i Värmdö för att ha stulit kött, vilket enligt anmälan är något han ska ha gjort regelbundet. En som kritiserar åtalet är realityprofilen Jeanette Höglund (för många känd som "Tunnelbanenettan") som anser att myndigheterna borde lägga resurser på tyngre brott.

Realityprofilen försvarar Anders Öfvergård efter stölden: "Låt han va snälla"
Anders Öfvergård. Pressbild via Warner Bros. Discovery.

"Tunnelbanenettan" Jeanette Höglund försvarar Anders Öfvergård efter stölden: "Låt han va snälla"

När Anders Öfvergård blev ditsatt för att ha stulit rörde det sig om kött värderat till närmare 400 kronor. Butikskontrollanten beskrev då sin chef som "lycklig över att det äntligen var över". Man menar att han skulle ha stulit regelbundet och betett sig illa vid tidigare konfrontationer. I förhör hävdar dock Öfvergård att det senaste fallet inte rör sig om någon medveten stöld, utan en incident som kan ha berott på att det var fel på scanningshandtaget.

När det blev känt att man väckte åtal mot Anders Öfvergård blev reaktionerna många och varierande. En som inte alls gillar det hela är "Tunnelbanenettan" Jeanette Höglund som haft en hel utläggning om saken på Instagram där hon har över 80 000 följare. 

– Vi kämpar med att få in gangsters bakom lås och bom, vi kämpar med att få in pedofiler bakom lås och bom, mördare våldtäktsmän med mera. Men det läggs oftast ner eller blir inget över huvudtaget men så har vi Anders Öfvergård som dom väcker åtal mot för en jävla entrecote???, skriver hon och menar att åtalet kostar samhället mer än vad det ger. Fortsättningsvis trycker hon på att man ska lägga resurserna där de behövs mer. 

– Låt han va snälla... alla dyrkade honom och tv-uppdragen stod på rad sen hände det en grej och boooooom svartmålad!! Jag tycker att han borde få komma tillbaka till tv för där är han bra, fortsätter hon.

Följarna delade till Höglunds åsikt

Jeanette Höglund, som många känner till från realityprogrammet Tunnelbanan Kanal 5 och för att ha startat hjälporganisationen VidDinSida, har fått blandad respons för hennes försvar av Anders Öfvergård. Bland alla de hundratals kommentarer går det att läsa de som menar att de förstår hennes resonemang och de som menar att hon är helt fel ute, och att alla brott måste lagföras. 

Anders Öfvergård har ännu inte kommenterat åtalet och de reaktioner som följt. Om ingenting förändras är han senare i år aktuell med ett nytt renoveringsprogram på Kanal 5 och discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL