Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Quentin Tarantino håller den svenska skivbutiken som världens bästa

Quentin Tarantino håller den svenska skivbutiken som världens bästa

Axel Diedrichs | Nyhet
05 augusti 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
05 augusti 2019

Quentin Tarantino älskar Pet Sounds i Stockholm.

Den stora filmskaparen Quentin Tarantino har ett stort hjärta för musik. Och när han handlar vinylskivor föredrar han Pet Sounds i Stockholm, rapporterar musiktidningen GAFFA.

Quentin Tarantino är just nu aktuell med den nionde filmen han både skrivit och regisserat, Once Upon a Time in Hollywood. Filmen som skildrar Los Angeles och Hollywood under slutet av 60-talet har fått stora hyllningar. Den har inte haft premiär i Sverige ännu, men vi kan gissa att den kommer att ha samma sköna soundtrack som hans tidigare verk.

Tarantino är känd för att vara en stor samlare av både filmer och plattor. I en intervju med Discogs fick Tarantino frågan om vilka som är hans tre favoritbutiker när det kommer till att handa vinyler. Han hyllar då svenska Pet Sounds på Södermalm.

– Den bästa skivbutiken jag känner till är Pet Sounds i Stockholm. Deras utbud är fantastiskt, och deras skivor är i perfekt skick. Jag köper till och med sånt jag redan har.

Sveriges ledande musiktidning GAFFA pratade med Stefan Jacobsson på Pet Sounds som blev superglad av regissörens erkännande. "Självklart roligt och inspirerande", säger han till GAFFA.

Jacobsson berättar vidare att han träffat Tarantino vid tre tillfällen, den första gången år 1994 när han var aktuell med sin ikoniska rulle Pulp Fiction. "Han vet vad han vill ha, och pratar snabbt."

Vilken ära, Pet Sounds!

NÄSTA ARTIKEL