Quentin Tarantino gör film om seriemördaren Charles Manson

Quentin Tarantino gör film om seriemördaren Charles Manson

Sebastian Hansson
Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 13 juli 2017 kl. 08:07
ANNONS
ANNONS

En ny film av Quentin Tarantino är alltid stora nyheter inom filmvärlden. Hans kommande film kommer att vara den första han baserar på verkliga händelser. 

Quentin Tarantinos senaste film, The Hateful Eight, hade premiär 2015. Nu har de första detaljerna om hans nya projekt släppts. Enligt The Hollywood Reporter kommer Pulp Fiction-regissörens nästa film vara baserad på den verkliga berättelsen om seriemördaren Charles Manson.

Det är första gången som Tarantino gör en film baserad på en verklig person och händelse. Charles Manson och hans följeslagare är ökända för att ha mördat nio personer under sommaren 1969 i Los Angeles. Filmens huvudfokus sägs ligga på mordet på Roman Polanskis fru, Sharon Tate, som var gravid i åttonde månaden när hon föll offer för Manson-familjen. Charles Manson har i efterhand kallat mordet för ett misstag eftersom han trodde att Tate var fru till en musikproducent, som ska ha nekat honom. Flera medlemmar i Manson-familjen dömdes år 1971 till livstidsfängelse.

LÄS OCKSÅ: Quentin Tarantino går i pension

Källor säger att Quentin Tarantino är i avslutningsskedet med manusarbetet och att han redan ska ha träffat Jennifer Lawrence och Brad Pitt för två av de stora rollerna. Deadline rapporterar att Tarantino-favoriten Samuel L. Jackson är aktuell för en av rollerna. Jackson har tidigare medverkat i bland annat Pulp Fiction, Django Unchained och The Hateful Eight. Margot Robbie ska vara aktuell för rollen som Sharon Tate.

Något premiärdatum finns ännu inte men förhoppningsvis ska inspelningen påbörjas under sommaren 2018.

Ser du fram emot Quentin Tarantinos nästa film?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL