Trailersnack: Once Upon a Time in Hollywood

Quentin Tarantino dissar sina favoriter – söker yngre huvudroll till nästa film

Axel Diedrichs
26 maj 2023 kl. 10:05

Regissörens superstjärnor får hoppas på biroller

Quentin Tarantino arbetar nu på att hitta rätt huvudroll till sin nästa och sista film "The Movie Critic". Han avslöjar att personen ska vara yngre än favoriter som Leonardo DiCaprio och Brad Pitt.

Nyligen fick vi veta att Quentin Tarantinos tionde och allra sista film The Movie Critic utspelar sig i Kalifornien 1977 och bygger på en verklig man som brukade skriva filmrecensioner för en porrblaska. I en intervju med tidningen Deadline berättar regissören att han vill ha en person i trettiofemårsåldern, vilket utesluter ett gäng av hans återkommande favoriter. Däribland Leonardo DiCaprio och Brad Pitt

I juni månad trappar Tarantino och hans produktionsteam upp jakten efter den som ska spela huvudrollen i The Movie Critic. När han pratar med Deadline berättar filmskaparen att karaktären skriver för ett påhittat porrmagasin kallat The Popstar Pages. Personen bygger på någon Tarantino beundrar för sin förmåga att skriva.

– Han skrev som om han vore 55 år gammal, men han var bara en bit över trettio, och dog i slutet av trettioårsåldern. Ett tag var det oklart varför, men nu har jag gjort lite mer research och jag tror att det berodde på komplikationer på grund av alkoholism, säger Quentin Tarantino till Deadline och fortsätter: 

– Han skrev om mainstreamfilmer men var aldrig deras största kritiker. Jag tycker att han var väldigt bra. Han var cynisk som sjutton. Hans recensioner var en blandning av tidiga Howard Stern och vad Travis Bickle (Robert De Niros karaktär i Taxi Driver) skulle vara om han var filmkritiker.

Quentin Tarantino dissar sina favoriter – söker yngre huvudroll till nästa film
Foto: Sony Pictures.

"Kommer garanterat att bli en helt ny huvudrollsinnehavare för mig" 

Tarantino har jobbat med otaliga giganter genom åren. När han nu ska casta den viktigaste personen för sin nya film får han dock titta åt annat håll då de i dag är för gamla. 

– Jag har inte bestämt mig ännu för vem, men det måste bli någon i 35-årsåldern. Det kommer garanterat att bli en ny huvudrollsinnehavare för mig, säger Quentin Tarantino till Deadline.

Vidare avslöjar regissören att han tror sig ha en idé om vem han tror skulle kunna vara perfekt för rollen. Fortsättning följer...

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL