Hero gradient image

Publikrekord för "Jag är Ingrid"

Eric Diedrichs | Nyhet
04 september 2015
Eric Diedrichs | Nyhet
04 september 2015

Stig Björkmans Ingrid Bergman-dokumentärJag är Ingrid, har sedan premiären den 28:e Augusti sett av 45 942 biobesökare. Det är årets starkaste öppningsvecka för en svensk film och 2000-talets starkaste öppningsvecka för en svensk eller utländsk dokumentärfilm, skriver NonStop Entertainment. Filmtopp har recenserat dokumentären och gett den högt betyg.

”Vi på NonStop Entertainment kunde inte vara gladare, Jag är Ingrid. levererar helt makalösa siffror och ökar sitt besöksantal från dag till dag. Vi har aldrig varit med om ett så grundmurat gott word of mouth och är förstås överlyckliga över att få jobba med Stigs fantastiska film som vår första release i vår nya independentskepnad.” - Jakob Abrahamsson, VD på NonStop Entertainment.

Jag är Ingrid har även gjort succé bland kritikerna, som hyllar dokumentären för att vara ett personligt porträtt av Ingrid Bergman. Henens historia berättas genom aldrig tidigare visade privata filmer, brev och dagböcker och genom samtal med Ingrids fyra barn.

Nyligen fick vi också veta att Stig Björkmans film, tillsammans med En duva satt på en gren och funderade på tillvaron, kommer vara ett av Sveriges två Oscarsbidrag. Vilket vi på Filmtopp.se tycker känns mycket spännande.