Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Programmet till Göteborg Film Festival är här

Programmet till Göteborg Film Festival är här

Eric Diedrichs | Nyhet
10 januari 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
10 januari 2018

Nu har programmet till Göteborg Film Festival blivit offentligt.

Göteborg Film Festival

Igår släpptes det officiella programmet till årets upplaga av Göteborg Film Festival. Omtalade filmer som "Lady Bird", "Jimmie", "Euphoria" och "Phantom Thread" är några av de titlar som kommer att visas.

Igår, tisdagen den 9:e januari, offentliggjordes festivalprogrammet för den 41:a upplagan av nordens största filmfestival – Göteborg Film Festival (GIFF).  I det fullspäckade schemat finner vi 399 filmer från 78 olika länder, seminarium och några event och konserter.

På filmfronten kommer vi att se omtalade och hyllade filmer som: Alicia Vikanders Euphoria, Paul Thomas Andersons Phantom Thread, Greta Gerwigs Lady Bird, Jesper Ganslandts Jimmie, Haifaa Al-Mansours Mary Shelley och Lynne Ramsays You Were Never Really Here, för att ge dig ett litet axplock.

När det kommer till event och konserter kan vi tipsa om invigningsfesten som äger rum kl 21.00 den 26:e januari, där flera artister kommer att framträda. Det fenomenala Göteborgsbandet Franska Trion håller en konsert tidigare samma dag vid 18. Den 30:e januari kommer Kalle Lind att snacka film. Det kommer också att hållas ett flertal uppsnack inför de nominerade i årets Dragon Awards.

Bland årets seminarium måste vi givetvis lyfta fram att Alicia Vikander, Juliette Binoche och Armando Iannucci ska hålla varsin masterclass på festivalen. Likaså kommer Gunnel Lindblom att prata om sin spännande filmkarriär.

Filmtopp kommer givetvis att vara på plats och övervaka festivalen. Håll dig uppdaterad på vår sajt!