Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Programledaren Jimmy Fallon om anklagelserna: "Det är pinsamt"

Programledaren Jimmy Fallon om anklagelserna: "Det är pinsamt"

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
08 september 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
08 september 2023

Misstänks ha alkoholproblem

Flera nuvarande och tidigare anställda på "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" har berättat att programledaren beter sig illa på arbetsplatsen. "Det är pinsamt, och jag är så ledsen", säger han.

I onsdags såg vi honom hålla i rockbandet The Rolling Stones livestream för den nya låten Angry. Dagen efter dök Jimmy Fallen upp i internationella medier på nytt, då i en helt annan mening. En stor artikel som publicerats av tidningen Rolling Stone menar att programledaren under en längre tid betett sig illa på arbetsplatsen där hans långkörare The Tonight Show Starring Jimmy Fallon spelas in. När han själv kommenterar det hela uttrycker han ånger och sorg över sättet hans kollegor upplevt honom på.

Programledaren Jimmy Fallon om anklagelserna: "Det är pinsamt"
Foto: NBC.

Programledaren Jimmy Fallon om anklagelserna: "Det är pinsamt"

I en granskning har Rolling Stone intervjuat omkring femtio stycken anställda på NBC som antingen arbetat eller fortfarande arbetar med Jimmy Fallon på The Tonight Show. Enligt tidningen ska så många som 16 av dem sagt att han "förstört drömmen av att jobba på programmet". Orsaken ska vara ett pågående irrationellt och kränkande beteende, som vissa misstänker grundar sig i alkoholism.

Fallons uppförande på jobbet ska ha lett till att många anställda fått kämpa med psykiska besvär. Under de nio år som programmet har sänts har nio stycken chefsproducenter hoppat av. Så här säger Fallon om det hela enligt artikeln i Rolling Stone:

— Det är pinsamt och jag är så ledsen. Jag ber om ursäkt om jag gjort er illa eller skämt ut er och era familjer. Jag mår så dåligt av det här. Det är på ett sätt jag inte ens kan förklara, säger han och fortsätter: 

— Jag vill att programmet ska vara roligt och en inkluderande arbetsplats. Det ska vara det bästa programmet.

Fallon ska inte ha velat intervjuas av tidningen, men har enligt flera uppgifter samlat alla på jobbet för att be om ursäkt. 

NBC:s uttalande om Fallon

Kanaljätten NBC som sänder The Tonight Show har även de sagt sitt om saken till Rolling Sone. De menar att de utrett de påstådda problemen och tagit till med åtgärder: 

– Vi är väldigt stolta över The Tonight show, och att kunna erbjuda en respektfull arbetsplats är vår högsta prioritet.

Med det sagt verkar det inte vara på tal om att sparka Jimmy Fallon från kanalen. 

Till följd av den pågående Hollywoodstrejken bland framför allt manusförfattare och skådespelare har programmet inte kunnat sändas sedan i början på maj.

NÄSTA ARTIKEL