Prinsessan Leia återvänder i Star Wars 9

Prinsessan Leia återvänder i Star Wars 9

Axel Diedrichs
Uppdaterad 04 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 28 juli 2018 kl. 10:07

Trots Carrie Fishers olyckliga död kommer hon att vara med i "Star Wars 9". Och det är inte med hjälp av CGI–underverk.

Leia
Foto: Disney

Efter Carrie Fishers plötsliga död undrar många vilket avslut hennes älskade karaktär Prinsessan Leia kommer att få. Nu går Disney ut med att de kommer att använda sig av inspelat material, som ännu inte visats. 

Till följd av en hjärtattack gick Carrie Fisher bort förra året. Hennes död orsakade stor sorg runtom i världen, inte minst hos de Star Wars-fans som älskar hennes betydande roll i filmvärldens största franchise. Leias berättelse är inte slut, och det har varit många frågetecken kring hur J.J. Abrams och hans team ska hantera hennes linje i den pågående trilogins avslutande film. Nu har Disney gått ut med hur de ska involvera Leia i 2019:s stora final.

Disney går ut med ett officiellt uttalande om Leias medverkan i den avslutande delen av den pågående Star Wars-trilogin:

Tanken att hitta ett sannerligen tillfredsställande avslut utan henne har aldrig förekommit oss. Vi planerade inte att använda oss av en ny skådespelerska eller en digital figur. Med stöd och tillåtelse av hennes dotter Billy har vi hittat ett sätt att hedra hennes arv som Leia i "Episod 9" genom att använda oss av osläppt material vi spelade in till "Force Awakens".

Ser du fram emot Leias och sagans avslut?

NÄSTA ARTIKEL