Premiär för serie med Antonio Banderas som Picasso

Premiär för serie med Antonio Banderas som Picasso

Eric Diedrichs
Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 15:45 | Publicerad 21 april 2018 kl. 12:12

Säsong 2 av Genius handlar om Pablo Picasso. Har premiär den 25 april.

Antonio Banderas som Pablo Picasso
Antonio Banderas som Pablo Picasso. Foto: Fox Network Group.

Onsdagen den 25 april kl 21.00 har National Geographics serie "Genius: Picasso" om Pablo Picasso premiär. I rollerna ser vi Antonio Banderas som den äldre Picasso och Alex Rich som den yngre.

Emmy- och Golden Globe-nominerade Genius är tillbaka med en andra säsong, Genius: Picasso. Serien som har premiär onsdag den 25 april, är historien om konstnären Pablo Picasso. En av de mest inflytelserika och berömda konstnärerna från 1900-talet vars karriär höll i sig i över 80 av hans 91 år.

Precis som med första säsongen av Genius, som handlade om Albert Einstein, gör två skådespelare titelrollen; Alex Rich skildrar Picasso från 17 till 40 år och Antonio Banderas från 40 år och framåt. Serien består av 10 avsnitt och inleds med ett dubbelavsnitt.

Under sitt långa verksamma liv producerade Picasso uppskattningsvis 50 000 verk. Serien utforskar hans hängivenhet till konsten och hantverket, hans bidrag till detsamma och hans minst sagt turbulenta liv med tumultartade äktenskap, många kärleksaffärer och ständigt skiftande politiska och personliga allianser.

Handlingen växlar mellan den unge Picasso som tidigt bestämde sig för att gå sin egen väg i sin konst tillsammans med andra unga bohemiska konstnärer och författare, och den äldre Picasso, den tekniska mästaren och visionären. Serien inleder på den spanska kuststaden Málaga där Picasso lär sig rita under sin fars ledning. Vi följer Picasso i hans skapande likväl i hans kärleksliv och de kvinnor som till mångt och mycket präglade både hans personliga liv och arbete.

Picasso levde många år i Paris och hans vägar korsades av många andra stora berömdheter, författare och artister, bland andra Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque och Jean Cocteau.

Precis som med första säsongen av den Emmy- och Golden Globe-nominerade Genius: Einstein produceras serien av Brian Grazer och Ron Howard. Genius: Picasso visas i 172 länder och på 43 språk.

”Pablo Picassos livshistoria har länge fascinerat mig och jag har så mycket respekt för den här mannen, som också kommer från min födelseplats Málaga. Jag är stolt över att få arbeta med National Geographic och få porträttera en av världens mest innovativa konstnärer”, har Antonio Banderas sagt i en tidigare intervju.

 

Genius: Picasso visas på National Geographic på onsdagar med premiär med dubbelavsnitt

 

den 25 april kl 21.00.

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL