Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Robinson hösten 2022 – alla deltagare

Premiär för Robinson 2022 höst – så var första avsnittet

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 oktober 2022

Nu är årets andra säsong igång

Nu har Robinson 2022 höst premiär, den här gången med Petra Malm som programledare. Det första avsnittet vittnar om en säsong som inte spar på krutet.

Det är premiär för Robinson 2022 höst där nya deltagare gör upp om att vinna den åtråvärda statyetten, en halvmiljon kronor och därtill äran. Vi på Filmtopp har sett det första avsnittet och samlar här de första intrycken. 

Den förra säsongen av det krävande tävlingsprogrammet bjöd på mycket tumult. Förutom coronautbrott som slog ut flera tävlande såg vi deltagaren Daniel Granlund lämna på grund av ett brott han hade begått hemma i Sverige, och Tommie Gyllin tvingas bort för att ha brutit på programmets policies. Det blev också känt att programledaren Anders Öfvergård skulle behöva lämna TV4 efter att ha betett sig illa på en produktionsfest. Med den nya säsongen är känslan inledningsvis att vi står inför en ny händelserik säsong med starka karaktärer. Förhoppningsvis kommer den inte att vara lika illa drabbad som den föregående.

Premiär för Robinson 2022 höst – så var första avsnittet

Premiär för Robinson 2022 höst – så var första avsnittet
Deltagare närmar sig nya ön. Foto: TV4.

De nya deltagarna i programmet skjutsas inte hela vägen fram innan de måste hoppa av sina båtar för att få simma i land. Väl där möts de av säsongens nya programledare Petra Malm som är snabb på att ge dem en första uppgift. De ska bilda lag där de två som står utan tvingas lämna ön.

I processen att bilda lag överraskas deltagarna med att personerna som de först trodde skulle få riskera att åka ut istället är de som blir lagkaptener: Pelle Lilja och Britten Nordström. De två fick då äran att välja lagmedlemmar till Lag Nord och Lag Syd. Deltagarna som åkte ut var istället de två sista att stå utan lag i den processen: Andreas Haraldsson och Martin Larsson.

Första tävlingen betydande för en god start

Pelle Lilja i Robinson höst 2022.
Pelle Lilja med Lag Syds kaptensbindel. Foto: TV4.

När lagen väl var satta skulle en första tävling emellan dem ge premiäravsnittet ytterligare flås. En saftig hinderbana att kriga sig genom, med ett startkit bestående av rep, såg och spikar i potten. Allt som behövs för att kunna bygga upp ett stadigt läger och säkra en god start i vad som blir en lång och krävande tävling.

Lag Nord hade förlorat en deltagare redan innan första lagduellen drog igång på grund av sjukdom. Under tävlingen fick Lag Syd en flygande start, men höll på att snubbla vid hinderbanans sista moment där glasbrickor skulle prickas ned med stora slangbellor. Kapten Pelle fick till slut ordning på tekniken och kunde säkra segern till sitt lag.

Deltagare som sticker ut

  • Greta Pierre – dotter till tidigare Robinsonvinnaren Ellenor Pierre
  • Britten Nordström - lagkapten Lag Nord
  • Pelle Lilja - lagkapten Lag Syd
  • Valentino Demina – skicklig spelare både på och utanför lagtävlingarna
  • Ulf Ström – säsongens vildmarksräv

Robinson 2022 höst – så bra är Petra Malm som programledare

Premiär för Robinson 2022 höst – så var första avsnittet
Petra Malm som programledare över Robinson 2022 höst. Foto: TV4.

Bland det som varit mest omskrivet inför säsongen är bytet av programledare, där Petra Malm klivit in och tagit över rollen efter Anders Öfvergård. Malm, som vi även känner igen från Elitstyrkans hemligheter, ser ut att trivas bra i programledarrollen även den här gången. Hon visar sin hårda sida när hon pressar deltagarna till att ta obekväma beslut, och sin ödmjuka sida när hon kramar om de som tidigt får smaka tävlingens beska.

Du följer Robinson 2022 höst på TV4, TV4 Play och C More.

 

NÄSTA ARTIKEL