Idol 2022 – stora förändringar väntar

Premiär för Idol 2023 – då sänds avsnitten

Filmtopp
Uppdaterad kl. 18:42 | Publicerad 28 augusti 2023 kl. 10:59

Det är dags att hitta nya sångfåglar

Nu är det dags för Idol 2023 att få premiär. Med Pär Lernström som programledare ser vi Kishti, Katia, Anders och Alexander i juryn på jakt efter Sveriges nästa stjärna.

Och så var det dags på nytt. För 19 gången välkomnar vi den svenska Idoljuryn, som åker land och rike runt för att hitta nya sångfåglar och potentiellt några nya stjärnor.

– Idol fortsätter att ge musiktalanger runt om i Sverige chansen att uppnå sina drömmar. Årets säsong bjuder, precis som vanligt, på glädje, tårar, nervositet och överraskningar. Sen väntar även en hel del härliga nyheter som jag tror tittarna kommer uppskatta, säger programledare Pär Lernström i ett pressmeddelande.

Så ser juryn ut i år

Precis som de två tidigare säsongerna består Idoljuryn av Kishti Tomita, Katia Mosally, Anders Bagge och Alexander Kronlund. Denna gången kommer vinnaren, förutom evig ära, tilldelas ett skivkontrakt med ett värde på cirka en miljon svenska kronor, tillgång till PR och representanter.

Då sänds avsnitten

Årets säsong av Idol har premiär i dag 28 augusti på TV4 och TV4 Play. Till och med nästa vecka visas audition-avsnitt måndag till onsdag klockan 20:00. På Play släpps avsnitten på morgnarna. Därefter följer följande schema:

  • Vecka 37 – Audition och slutaudition måndag till torsdag 20:00
  • Vecka 38 – Slutaudition måndag till torsdag 20:00
  • Vecka 39 – KVALVECKAN måndag till fredag LIVE klockan 20:00
  • Vecka 40-47 – Fredagsfinaler LIVE klockan 20:00
  • Vecka 48 – IDOLFINAL LIVE 20:00 Avicii Arena

Filmtopp håller dig uppdaterad om någon mer information tillkommer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL